arkus_12 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witam. Od jakiegoś czasu myślę nad zakupem modelu. Zainteresował mnie ten: http://www.nitrotek.pl/hsp-braker-trophy-truck.html#product_tabs_description Niestety nie znalazłem części do niego. Chyba, że części do innego modelu pasują również do tego. Więc jak to jest z tymi częściami? jeśli ich nie ma (w co wątpię), to będe musiał wybrać coś innego. I jak ktoś ma ten model, to proszę o opinie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Pasować pewnie będą części od innych HSP/Maverick. Natomiast ten model na początek jest bez sensu. Dlaczego?: 1. Silnik szczotkowy w modelu na piasek - po 10-20 min jazdy do wymiany (mam kilka z urwanymi szczotkami) 2. Te modele są prawie niezniszczalne, ale w obrysie kół. Cokolwiek wystaje odpadnie przy pierwszym kontakcie z czymś twardym. O przednim i tylnym zderzaku zapomnij, reszta tutaj: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/36613-co-wybrac-jako-pierwszy-model-elektryczny/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus_12 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Po piasku nie będe szalał, raczej trawiaste tereny z niewielkimi wybojami. A co do zderzaków - liczę się z tym, że prędzej czy później coś odpadnie. Natomiast silnik wymienię na bezszczotkowy, gdy tylko pozwolą finanse. Dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 A ja Ci radzę nie kupuj. Na alledrogo znajdziesz fajne zestawy z zapasowymi częściami już na bezszczotce i napewno mniej zapłacisz niż kupując nową szczotkę a później wymieniając całe bebechy. Miałem samochodzik sprzedałem gdyż na zapasowe części za dużo szło. Fakt że moim nie dało się wolno jeździć i każda jazda kończyła się wymianą czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ja mam spaline HPI kupowalem juz kilka czesci i niema problemu gdyz w polsce masz dwóch oficjalnych przedstawicieli na HPI polska.Moze cos z HPI wybierz dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus_12 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Poszukam jeszcze czegoś interesującego. A w spalinowe bym się nie pchał. I jeszcze jedno: jak duże jest ryzyko, że używany model będzie uszkodzony? Po kilku minutach szukania znalazłem kilka ofert: http://allegro.pl/ansmann-core-1-10-bezszczotkowy-i4374073376.html http://allegro.pl/reely-carbon-fighter-ii-brushless-4wd-arr-i4346675764.html http://allegro.pl/samochod-rc-subaru-imprezza-wrc-p-180-reely-1-8-i4375943614.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 I jeszcze jedno: jak duże jest ryzyko, że używany model będzie uszkodzony? Będzie. Modele w odróżnieniu od zabawek można odbudowywać. Najważniejszy jest dostęp do części (najlepiej w Twojej miejscowości, przesyłki kosztują). Części kosztują porównywalnie do części do Malucha , z tym, że wymienia się łatwiej. Jeżeli cała jest płyta podłogowa (może być podrapana, nawet głęboko) i buda, a model nie wygląda na totalnie styrany i nic w nim nie chrzęści to powinien być OK. Zawsze możesz podlinkować aukcje, którymi jesteś zainteresowany. Po pierwsze zdecyduj się gdzie i jak chcesz jeździć. Pokazałeś 3 modele - ST, buggy i on-road. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus_12 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Najlepszy byłby model off-road, a dlaczego podałem link do on-roada, nie wiem. Jeśli chodzi o sklep modelarski, to najbliższy jest 50km, jak nie więcej. Co myślicie o modelu z pierwszego linku (Ansmann Core)? Przystępna cena (trochę podejrzane, choć może źle myślę) - nawet biorąc pod uwagę, że wszystkie elementy zestawu są używane, wychodzi coś za tanio. Nowe silniki + esc to koszt ponad 700zł. Sprzedawca pisze, że wyjeżdżone zostało ok. 10 pakietów, a to raczej nie tak dużo. Chyba, że ktoś chce się tego po prostu pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zadzwoń (na próbę) po zębatkę odbiorczą i zderzak przedni. Kiedy Ci wyślą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus_12 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Sory, że tak późno się odzywam, ale zrezygnowałem z zakupu modelu w aukcji. Telefonu do sprzedawcy nie mogłem znaleźć, na e-malia nie odpowiadał. Kupię coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi