listek1 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Stało się dziś zgubiłem quadrocopter w dużym polu pszenicy . Szukałem wzdłuż i wszerz nie ma wyparowal nie mam już pomysłu może macie jakieś sposoby na szukanie modelu w szczerym polu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pakiet raczej padnie przez noc :C Wyłączałeś nadajnik i próbowałeś odsłuchać pikanie silnika ?? Próba dodania gazu dała coś czy żyto blokuje śmigła ? Bierz jakiś samolot RC z kamerą na pokładzie i szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Lepiej kogoś z paralotnią zapoznać, a jakby to była kobieta to baaa ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Dużo hektarów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Szukałem wzdłuż i wszerz nie ma wyparowal Może nie szukałeś sam, if you know what I mean ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Model z dobrą kamerą. Oblatać i nisko, i troszkę wyżej. Jak był zamontowany beeper lub lipo alarm to czekać, aż cuś zapiszczy, ale na to może być już za późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Poczekać na żniwa. Pogadać z rolnikiem i razem z nim jeździć na kombajnie. Trochę skupienia i pewnie się wypatrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Powiedz lepiej jak duże pole i i jak duży model, oraz się ciesz że żyto jeszcze zielone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Żyto może zielone a jego copter w pszenicy leży, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pszenica to też żyto, tak samo jak kukurydza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Szczerze mówiąc najlepsza jest porado BRODY "Poczekać na żniwa. Pogadać z rolnikiem i razem z nim jeździć na kombajnie. Trochę skupienia i pewnie się wypatrzy." Szukając teraz modelu zadeptasz pole i narazisz się rolnikowi. Było se zrobić wcześniej powiadamiacza, najprostszy to beeper aktywujący się po utracie zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Wcale nie najlepsza bo model leży wilgotnieje i moknie na deszczu. Najlepiej Poszukać go innym copterem najlepiej FPV albo samolotem z kamerką jakąś potem odtworzyć i zobaczyć gdzie leży zguba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Po żniwach do odzysku zostanie tylko plastik i nierdzewka. Na skorodowanej elektronice po wysuszeniu, nawet jeżeli odpali, strach będzie latać. Pakiet spuchnie i odejdzie w niepamięć lub już odszedł. Zgubiłem kiedyś LiPo alarm (nawet kamerka nagrała mi ten fakt). Następnego dnia już rosa dała czadu i korozja była na stykach znaczna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek1 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Na pokładzie nie było żadnego beeperea wszystko było by fajnie gdyby mi nie uciekł a pole duże najgorsze jest to ze wczoraj padał solidnie deszcz wiec raczej już chyba po silnikach i elektronice ... pakiet chyba się roz łączył ponieważ nie było słychać pikania silników po dodaniu gazu dodam jeszcze ze był to quad na ramię dji 450 z multiwii pro z gps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 a telemetrii nie masz? teraz to już za późno - ale tak się najszybciej szuka modelu - podążając za siłą sygnały z odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Pszenica to zboże a nie żyto. Kukurydza owszem, też jest zbożem a nie żytem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek1 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Nie mam telemetri niestety teraz to i tak już po frytkach... będę szukać po zniwach nie Chcem deptac zboża bo jest mojego sąsiada i tak już nie dałoby się go pewnie przywrócić do życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek1 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Quadro znaleziony wygląda na to ze jest cały akumulator przy upadku odpiol się dlatego nie było słychać silników teraz czyszczenie i susze elektronikę może coś z tego jeszcze będzie nawet śmigło nie pękło ani jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Poślij totka przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 To się ciesz że pakiet się odpiął bo przez noc byłby do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi