Gość xxxxxx Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Witam. Czy taki miernik jest dokładny ? http://allegro.pl/tachometr-obrotomierz-optyczny-miernikobrotowod1-i4366463603.html Potrzebuję go do jednorazowego pomiary z zasadzie. Regulacja regulatora obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Tak, wystarczy. Jeszcze nie tak dawno pomiar można było dokonać tylko takim miernikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Chcesz mierzyć obroty wyrzynarki? Ruchy w pionie brzeszczotu? Chyba nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Tak, wystarczy. Jeszcze nie tak dawno pomiar można było dokonać tylko takim miernikiem. No bez przesady, Irku nie tylko elektronika pozwala mierzyć obroty, ja już od ponad 20 lat wykorzystuję tachometry mechaniczne.... Między innymi takie: http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xdeumo&_nkw=deumo&_sacat=0&_from=R40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Da radę, jeżeli będzie liczył ile razy ramię przejdzie przed optyką. Decodrew - aby pisać dalej musisz uzupełnić profil i zameldować się w powitalni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Paweł - ale to już specjalistyczne oprzyrządowanie. Kiedyś podobnym mierzyłem obroty śruby modelu stateczku. Natomiast taki optyczny kupiłem gdzieś na początku lat 2000. I chyba większość z nas takich używało - nie miałem na myśli tego konkretnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi