Skocz do zawartości

Krótki film o "zabijaniu"

n6210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś słyszałem że są okresy kiedy przyciąganie ziemskie zdecydowanie wzrasta, mnie się to już zdarzało. :wink:

A jak szło ściąganie modelu z drzewa?

Opublikowano

No cóż, to chyba nie była wina wyłącznie wzmożonego przyciągania ale pilota :)

A ściąganie... hmm zajęło chyba z godzinę (model zawiesił się na tunelu), odbiło się negatywnie na konstrukcji modelu ;) i na koniec po znalezieniu odpowiednio długiej "gałęzi" zakończyło się powodzeniem.

Wejść na drzewko sie niestety nie dało...

jet05.jpg

Opublikowano

nie widziałem jeszcze drzewa na które nie dało by się wejść- kwestia wprawy :P, a co do modeli to ehh.. szkoda, taki ładny tunelowiec był

Opublikowano

Ponoć te niewidzialne bombowce i myśliwce są z definicji niestabilne w locie i steruje nimi komputer zamiast człowieka :devil: .

Powodzenia :D

Gość Anonymous
Opublikowano

Ale tego znakomicie widać :wink:

Opublikowano

Niestety nie :) Dla zainteresowanych - na zdjęciach widać "blizny" po klejeniu (na górnym lepiej).

A co do niewidzialności... wszystko było widoczne tylko niestety za późno.

Po wykonaniu zwrotu trochę mocniej dmuchnęło po prostu.

Mozna to opisac jako:

if ((predkość_modelu + predkosc_wiatru) > szybkość_rekacji_pilota)
  printf("Miałeś kresza !");
else 
  printf("Tym razem sie udało ale uważaj");

Opublikowano

Taddy a masz reszte kodu programu do obsługi latania samolotem, może bym sobie wczytał do jakiejś lepszej apki i nie musiałbym sie tyle uczyć latać. ;D

Opublikowano

He he cos tam mam ale chyba byś go nie chciał. Sądząc po filmie ma sporo bugów do poprawienia i działa jak chce :):)

Opublikowano

Tutaj każdy sobie programistą :D

mój kod też jest jeszcze zarobaczony ;)

a blizn prawie nie widać...miejmy nadzieje że "szwy" wszystko wytrzymają :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.