Michu_94_ Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.Miała być piękna cessna a skończyło sie na czymś co tylko trochę przypomina samolot rc (skutek "opaczności") :jupi: Samolot kosztował mnie około 350 zł (w porównaniu do cessny zaoszczędziłem 200 zł) fundusze zbierałem około pół roku wiec dla mnie to dużo. ;D Opis samolotu: -4 kanałowa aparatura -szer. 870 dł. 528 -silnik 370s z przekładnią -3 serwa 8g -regulator obrotów silnika -odbiornik 4/5 kanał -smigło 9070 -bateria 9.6 v Ni-MHa 650 mAh -Waga gotowca do lotu około 450 g -częstotliwość 35 Samolocik ma służyć do nauki.Dlatego jego chwile są policzone :rotfl: W miedzy czasie zaczołem budowac RWD5 skazzo (depron) gdy tylko Nemo straci "właściwości lotne" natychmiast wszystko co sie da mątuje do RWD-5 i mam nadzieję że będe latał dalej.Pierwsze loty 2x5min wykonał mój starszy brat , nigdy nie latał na rc zato dużo na różnych symulatorach.Pierwsze 5min to była prawdziwa walka o życie (silny wiatr)potem było już lepiej model ocalał (udało się bezpiecznie wylądować).Mam z tych lotów filmik i postaram sie go później udostępnić chociaż niewiele na nim widać (zapadające ciemności i mój stres).Samolot wymagał pewnych poprawek które zajeły mi i tacie dwa popołudnia.Wytrymowania dokonali brat z tatą. O to zdjęcia : Model wymagał kilku poprawek min. zamontowałem wyłącznik zasilania Model gotowy do lotów (bez naklejek z których zrezygnowałem później wykonam jakieś malowanie) Oto filmik przedstawiający skrót z pierwszego oblotu : http://pl.youtube.com/watch?v=8wmykvZwcW0 -------------------------------------- Pozdrawiam Michu_94_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Przyznam Ci że dobry model na początek z tego co się orientuję. lekki i nie za szybki górnopłat, z całym kompletem e-sky. Serwa masz tam esky 8g, zgadza się? Wszystko ich produkcji z możliwością wymiany? (nie to co w chińskich zabawkach, rozbierasz a tam nie ma serwa :devil: :devil: :devil: ) Gratuluję oblotu (przez brata) i życzę powodzenia :wink: Starannie wykonany widać :faja: Przynajmniej orientujesz się a nie to co niektórzy, f-16 na dzień dobry sobie kupują :devil: :devil: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Dzięki za opinie przyznam Ci że samolocik zaczyna mi sie coraz bardziej podobać. Mam problem z wstawieniem filmiku,kiedyś na forum widziałem link do instrukcji wstawianie filmików ale nie moge go znaleść.Może ty masz taki adres??? Gratuluję oblotu (przez brata) W czasie drugiego lotu brat wystartował i wylądował a w międzyczasie ja sie troche pobawiłem,udało mi sie nawet jakoś zrobić świece --------------------------------------------------------- Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Ja też zastanawiałem się kiedyś nad zakupem Nemo ale mam Cessnę. Szukając informacji o Nemo, znalazłem taki wątek (po angielsku ) http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=721209&page=18 Może znajdziesz tam coś interesującego. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Hmm... Wrzucasz film na www.youtube.com i kopiujesz link, wklejasz i już... To ja tak kolegom dawałem latać Tzagim, tyle że lądowanie należało do nich, jeden walił się zawsze na skrzydło ( :evil: ) a drugi poleciał mi hen hen daleko że widać nie było prawie, wylądował dobrze przez przypadek, i to na orance, oddalonej jakiś km. od nas :shock: edit: Ten nemo jest na silnik szczotkowy czy bez szczotkowy ? Chyba szczotkę ma z tego co widzę :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 -silnik 370s z przekładnią jak najbardziej szczotkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 A no rzeczywiście, ślepy jestem i mam sklerozę. Przecież czytałem to całe :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 jak najbardziej szczotkowy Tak silnik 370s szczotkowy z przekładnia ale niewiem jakiej wielkości jest ta przekładnia (nie pisze) Z powodu złej pogody nie mam możliwości na latanie więc wziołem sie z tatą na małe poprawki estetyczne już nie długo bedą fotki. :twisted: :mrgreen: ------------------------------------------ Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Filmik z pierwszego oblotu już dodałem jest on dostępny w pierwszym poście tego tematu i w tym poście po niżej... http://pl.youtube.com/watch?v=8wmykvZwcW0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Michu_94_, latałeś ty czy tata jeżeli ty to czy był to twój pierwszy lot w życiu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 model lata dosyć nerwowo, albo mam takie wrażenie PS- lubię Cię za tą piosenkę Dżemu w filmiku ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Michu_94_, latałeś ty czy tatajeżeli ty to czy był to twój pierwszy lot w życiu?? Tata w tamtym filmiku służył jako starter ja filmowałem a latał mój starszy brat (był to jego pierwszy lot na rc ) doskonale sobie poradził ponieważ bardzo dużo latał na różnych symulatorach bitew powietrznych takich jak np. WarBirs od dzieciństwa , natomiast jak zakupiliśmy model latał na fms... Przekazał mi pare istotnych wskazówek ale dziś latałem zupełnie sam pierwszy raz w życiu na rc i jestem happy bo nie rozwaliłem swojego modelu (tata dziś filmował) w krótce filmik z dzisiejszych lotów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 model lata dosyć nerwowo, albo mam takie wrażenie PS- lubię Cię za tą piosenkę Dżemu w filmiku ;D Samolot latał nerwowo ponieważ był silny wiatr a brat latał pierwszy raz w życiu na rc. W kolejnym filmiku specjalnie dla Ciebie bedzie też troche Dżemu . Muzyke tą lubią wszyscy w mojej rodzinie w tym ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Wczoraj gdy był zła pogoda razem z tatą pomalowaliśmy Nemo tak aby troche przypominał samolot Oto co z tego wynikło W nowych barwach Nemo przybrał 16g :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Malowanie fajne, tylko te stery :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Dziś wieczorem ucichł wiatr a co z tego wynikło można obejrzeć tu : http://pl.youtube.com/watch?v=FWlk6VxqaGY Moim zdaniem nemo to bardzo dobry samolot dla początkujących łatwo się nim lata... Polecam ! Malowanie fajne, tylko te stery :roll: Stery zostawiłem tak jak są bo były już orginalnie pomalowane może kiedyś to zmienie :roll: Dzisiejszy dzień będę pamiętał długo LATANIE RC JEST SUPER !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesorek92 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Gratulacje, bardzo ładny lot. Nemo sam w sobie też nieźle wyszedł. Ja swojego pierwszego razu jeszcze nie przeżyłem ( :twisted: ), ale mam nadzieję, że będzie wyglądał tak jak Twój. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Dzięki za uznanie :)Wydaje mi sie że Nemo jest bardzo łatwy w pilotażu ponieważ łatwo mi sie nim latało aż do wykończnia bateri.Musze jeszcze dokupic jeden pakiet bateri ponieważ na tej moge latać tylko 12-14 minut.Jeśli jutro bedzie pogoda to bede latał z komórką pod kadłubem i nakręce filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dzisiejszy dzień będę pamiętał długo LATANIE RC JEST SUPER !!! Gratuluję udanego lotu! I witam wśród tych, których złapał bakcyl RC i nie chce puścić 8) Tyle startów, co lądowań! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Gratuluję udanego lotu! I witam wśród tych, których złapał bakcyl RC i nie chce puścić Tyle startów, co lądowań Dzięki. Dziś u mnie jes też ładna pogoda na latanie więc bedą filmiki z lotu ptaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.