baciany Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Witam. Chciałbym się dowiedzieć o opinie na temat Apki HobbyKinga wraz z odbiornikiem. Jest to: Hobby King 2.4Ghz 6Ch Tx & Rx V2Aparatura za 18 eurasów wraz z odbiornikiem. Wiem ze większość i tak poleci mi Turnigy 9x ale to jednak ponad 2 razy droższa aparatura z 9 kanałami czego nie potrzebuję. Starczyło by mi na upartego i 4 kanały z zasięgiem do 200m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Podstawowe pytanie do czego ma służyć .? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Odpowiedź brzmi: Do samolotu. Dokładniej mówiąc będę budował swój pierwszy samolot (nigdy nie latałem samolotem) i Hardkorowo zaczynam od Depronowego modelu Do Combatu Głównie ze względu na prostotę budowy. Wiem że rozwalę pewnie w 1 locie ale no trudno - wtedy zrobię drugi inny (mam kilkanaście planów i przeczuwam że przy którymś z kolei w końcu nauczę się latać). Samoloty będą 3 kanałowe lub 4. Więcej nie przewiduję. Nie przewiduję też żadnego samolotu większego niż 1metr rozpiętości i lotów dalej niż 100m. Programowanie tej apki odbywa się przez komputer - to już wiem. Ale jak raz ją zaprogramuje pod samolot a potem będę budował taki sam od nowa i od nowa albo podobny to zmiana parametrów nie będzie mi potrzebna. Nie przewiduję chodzenia na lotnisko z 10 modelami i dostosowywaniem apki do każdego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Jak to pierwszy model to lepiej zbuduj go z EPP np. coś takiego : http://napolskimniebie.pl/index.php/sklep/esa-epa-warbirds-ww2/focke-wulf-fw190-detail Tylko dodaj serwo na statecznik pionowy , który zrób ruchomy . Poszukaj aparatury z komputerem , np .http://allegro.pl/aparatura-z-komputerem-zestaw-6ch-2-4ghz-i4391530133.html widziałem na Allegro za 230 zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Odpowiedź brzmi: Do samolotu. Głównie ze względu na prostotę budowy. Wiem że rozwalę pewnie w 1 locie ale no trudno - wtedy zrobię drugi inny (mam kilkanaście planów i przeczuwam że przy którymś z kolei w końcu nauczę się latać). Dla czego tak pesymistycznie i samotniczo podchodzisz do nauki latania i zakupu aparatury? W Krakowie jest tylu modelarzy, że nie pozwolą Ci zostać samemu sobie. Zwróć się tylko do nich, a pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Co do aparatury to poszukuję czegoś tanim kosztem. 80/230zł jest jednak dla mnie różnicą. Albo kupuję apkę HK za 18 euro i mam samolot już na jesieni, albo zbieram na Turnigy i mam dopiero wiosną/latem Niestety tak to wygląda. Jeżeli ta nadajnik nadaje się do pilotażu i spełnia oczekiwania które podałem to po prostu ją kupuję :] A w późniejszym czasie pomyślę nad lepszą jak się w cały temat wciągnę. Jako początkujący nie wiem czy będę widział różnicę w używaniu Apki HK za 18 euro a takiej z samolotów i Helikopterów Wltoys Jak wspomniałem wiem że apki już z Komputerem są fajniejsze ale zarazem wiele droższe... Skoro już jadę po kosztach Samolot nawet malowany nie będzie na początku. Wszystko totalnie po kosztach. Będzie i relacja Samolot planuję zrobić z takich planów: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1012551 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 kolego,absolutnie nie kupuj najprostszego i najtańszego radia !jeśli jednak nie posłuchasz dobrej rady i kupisz takową to zapewniam cię że już przy montażu elektroniki w pierwszym modelu będziesz tego żałował... droższe radia moją możliwość bogatego programowania wszelkich ustawień które są bardzo przydatne nawet najprostszym modelu . modelarstwo RC to zaraźliwe hobby,po każdym modelu będziesz chciał więcej,dalej,wyżej... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Samolot nawet malowany nie będzie na początku. Wszystko totalnie po kosztach. Będzie i relacja Samolot planuję zrobić z takich planów: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1012551 Coś mi się wydaje, że to jeden z tych kolegów któremu nie zależy na poradach tylko na wywołaniu jakiejkolwiek dyskusji wokół siebie. Najpierw kontrowersyjny pierwszy nadajnik, a teraz do niego pierwszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Witam. Chciałbym się dowiedzieć o opinie na temat Apki HobbyKinga wraz z odbiornikiem. Jest to: Hobby King 2.4Ghz 6Ch Tx & Rx V2 Aparatura za 18 eurasów wraz z odbiornikiem. Wiem ze większość i tak poleci mi Turnigy 9x ale to jednak ponad 2 razy droższa aparatura z 9 kanałami czego nie potrzebuję. Starczyło by mi na upartego i 4 kanały z zasięgiem do 200m. Kiedyś takie radio było marzeniem. Wystarczy na pewien czas. Mam podobne radyjko (specjalnie wybrałem bez programowania) jako 2gi nadajnik i wszystko działa jak należy (zmieniłem jedynie zasilanie na lipol). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 To co będę budował nie jest jeszcze ustalone. Sprubuję tego Combata a co się będę, a jak rozwalę to zacznę trenerka robić Aparatury nie kupuje jeszcze dlatego pytam o porady. Owszem fajnie by było tą Turnigy kupić ale też pochłonie to troszkę więcej kasiory. Zobaczymy co życie przyniesie. Dopiero we wrześniu nadejdzie Fundusz za projekt i będę kupował. Ale jakoś tak HobbyKingowa mnie ciagnie swoją ceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 panowie gdzie mozna pobrac ten program do tej apki zeby mozna je konfigurowac za pomoca kompa poprzez usb kabelek, kupilem takowy ale sam kabel bez tego programu czy sterownikow nie dziala , prosze o jakies linki stronki itp , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gołek Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Z tego co mam zapisane to tu: http://www.sgr.info/usbradio/download.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 dzieki serdeczne tego szukalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Jeśli chodzi o tą apke to ta jest 100zl droższa ,ale lepsza http://hobbyking.com/hobbyking/store/__62710__Turnigy_TGY_i6_AFHDS_Transmitter_and_6CH_Receiver_Mode_2_.html Wysłane z mojego MS4501 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 wiem moj kolega ma taka bo sam mu ja zamawialem, tyle ze pod nazwa FLY SKY ale jest identyczna, ja mam turnigy 9x a te stery do hk to dla mojego innego kolegi bo on jest bardzo leniwy i lubi miec wszsytko na talezu podane, wiec dzwoni do mnie i mowi ze nie ma albo nie mozna sciagnac , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi