_BRODA_ Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Cześć, Wiem że jest to forum modelarzy RC ale zacząłem się zastanawiać kto z forumowiczów "bawi się" w tradycyjne modelarstwo w kategorii F1 modelarstwie lotniczym i kosmicznym i czy bierze czynny udział we współzawodnictwie sportowym jako modelarz, instruktor, sędzia... Podzielcie się doświadczeniami. Pozdrawiam, Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ja osobiście to ze swobodnie latających to orzeszki i jetex lub rapier engine. Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Wspomnienia z młodosci... Pięknei było! Uprawiałem wyczynowo F1A w areoklubie gliwickim, była tam silna sekcja z nastawieniem na swbodne. Ale zawsze od kiedy tylko pamiętam, że model już leciał, bo przecież, nie zawsze tak było, od razu pojawiała się myśl, żeby jakoś nim sterować, choć tylko zakręcić w lewo, czy prawo. Ten "atawizm" tłumaczy popularność i rozwój RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ja jestem byłym zawodnikiem F1A i F1B. Startowałem w Aeroklubie Podkarpackim. Kiedyś nawet otarłem się o pudło na MP, 4 miejsce. Też chętnie bym się dowiedział, czy nadal w tych klasach się startuje :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ogólnie dalej kategorie trwają i są zawody itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Oczywiście że się startuje. Regularnie są Puchary Polski, Mistrzostwa Polski. A teraz właśnie w Rumunii kończą się Mistrzostwa Świata Juniorów gdzie: indywidualnie najlepsze miejsca polskich chłopaków to: F1A - 15 miejsce F1B - 5 miejsce F1P - 5 miejsce a drużynowo: F1A - 4 miejsce F1B - 3 miejsce F1P - 4 miejsce Szczegóły tutaj: http://www.frmd.ro/wch_results.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 To były czasy w1963 roku byłem wicemistrzem Polski juniorów w klasie A1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi