TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Potrzebuję takowy, 1,5m długi, co najmniej 60cm gruby... Gdzie i jak tego szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 W mojej okolicy przeciera się masę drewna , pewnie w co drugim domu byś dostał ale raczej ci nie po drodze, ja szukał bym u kogoś kto rzeźbi , często gęsto mają mnóstwo pni z których coś robią może mają coś na zbyciu lub powiedzą od kogo można kupić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Końcem września będę przejeżdżał w Twojej okolicy. Mógłbym zapakować do bagażnika i zabrać. Jeśli pomożesz w znalezieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie ma sprawy podaj dokładne wymiary czy to te co pisałeś wyżej , dokładnie takie ? a ja postaram się coś zorganizować jeżdżę tu i tam po miejscu, myślę ze na 100 % coś ci wygonie , pójdę zaraz ojca zapytać bo być może ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jutro podam dokładny wymiar prostopadłościanu, który chcę z tego wyciąć i wyliczę orientacyjną średnicę. Z góry dziękuję za chęć pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zawsze chętnie tylko własnie napisz co i jak bo nie wiedziałem czy to średnica czy obwód , głupio by było jak byś gnał auto z warszawy po sztyl do łopaty i to z lipy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Średnica 60cm. Mówimy o pniu, nie o konarze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Liczyłeś ile ważyć będzie taki walec? Gęstość lipy to 730 -530kg/m3 w zależności czy świeżo ścięte czy suche. Będzie tak z 300kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Liczyłeś ile ważyć będzie taki walec? Gęstość lipy to 730 -530kg/m3 w zależności czy świeżo ścięte czy suche. Będzie tak z 300kg. Nie boję się. To jest wstęp do nowego projektu i cel uświęca środki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Pochwal się jaki to projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Pewnie to ten wałek królewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Projekt urodził się podczas nocnych dywagacji z Bartkiem Piękosiem. Jest z lekka szalony. Jak nabędę pień i zacznę obróbkę, to założymy wątek w odpowiednim dziale. Skrzyżowanie mojego świra technologicznego z Bartkową detalicznością gwarantuje emocje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Aha, Czyli będziecie skrobać wielostopniową sprężarkę silnika turboodrzutowego. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A mówiłem żeby nie dopuścić do spotkania tych dwóch Panów ... jeden nakręcił drugiego i teraz będą jaja ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Elkojote, jednak rezygnujemy z zakupu pnia. Będziemy kleić deski 5cm. Znalazłem dostawcę. Teraz muszę kupić ośnik. A projekt ogłosimy oficjalnie, kiedy już będziemy mieć sklejony materiał na rzeźbienie pozytywowej formy kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Aż strach pomyśleć co to będzie ???? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Projekt jest wspólny mój i Bartka. Jak przyjdzie pora, to umieścimy w odpowiednim dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ja wiem to będzie samochód "Flingstona" zdalnie sterowany . Z lipy żeby był lżejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Bez zgody Bartka nie zdradzę nazwy oryginalnego samolotu. Mogę tylko powiedzieć, że będzie to amfibia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 A ja obstawiałem coś w tym stylu bo pewnie pasujący gabarytami model już gdzieś maja schowany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi