Peter Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Jakis czas temu,Killerus zadal pytanie. Jak oni to robia , ze maja tak czyste filmy bez zadnych zaklocen i obraz ze zwyklej kamerki ?. Postaralem sie znalezc odpowiedz na to pytanie. Tutaj tylko krotki filmik. (laduje sie ) Wieksze ,,dzielo'' w osobnym temacie , lot 4 km Wyposazenie do lotu: EG + OS 15 kamerka Sony CCD 500mW TX Oracle,Yellow Jacket,6db patch antena x3 Radio RC FF9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Peter, bój się Boga , gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Sie laduje... Na oslode dodam ze na tym zakoncze eksperymenty z antenami i innymi zabawkami. Zasieg TV na pewno bedzie wiekszy niz 5 km -w locie- , bez pogorszenia jakosci odbioru. Zdecydowanie poprawil sie zasieg,po zalozeniu nowej antenki do TX,dzis rano odebralem. Filmik potraktujmy jako informacje do wiekszego tematu. To fotka,jaki jest zasieg teraz-grubo ponad kilometr od bazy,a i wysokosc chyba troche ponad 100m :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Peter, a może by tak tytuł tematu zmienić, na mówiący coś o jego treści? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Poprawione ,,pytanie'' :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 No i juz sie zaladowal. Lepsza jakosc http://schowek.rcx.pl/users/peter/ tytul - Killerus (na samym dole) Lub w gorszej jakosci Vimeo Caly filmik ok 20min. bedzie poznym wieczorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Robi wrażenie !!!! Zrób zdjęcia Twojej bazy odbiorczej !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Wyzej jest opis,fotki w tematach. Tym razem jednak anteny przykleilem tasma do nog stojaka,czyli byly skierowane w gore ok 20 stopni.W pewnym momencie zaczelo lekko szarpac modelem,czyli na pewno bylem w okolicach 2 km-z mapy tak wynika. Caly filmik jest bardziej stresujacy-moze do wieczora poskladam go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł.X Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Peter wybacz moją śmiałość, ale dla mnie to normalne, że każdy twój test kończy się sukcesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 No nie kazdy.Porazek sie nie wstydze,ale zadziej pisze o nich. Kilka modeli usmiercilem,zgubilem, zanim zajarzylem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł.X Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 To są szczegóły, które są wliczone w koszty osiągania nowych celów. Za to finalne produkty są perfekcyjne i wzorem dla innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 No starczy tych komplementow.Masz wzorce,czekamy na Twoj pierwszy filmik. A to wszystko to raczej zasluga Killerusa-tym jednym pytaniem mnie zmobilizowal. Poczulem sie taki niedowartosciowany,jak to czlowiek ze wschodu,ze oni tam juz takie cuda robia, a my tu nawet nie raczkujemy. Bedzie nas coraz wiecej w tym gronie,troche czasu i zmienimy ten stan rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Kurcze Peter kiedy ja cie dogonie !!!!???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł.X Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Peter jak zwykle masz rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Peter wysilalem wzrok i nie widzialem zadnego Pirata ,ani Karaibow -znaczy sie muzyczka mnie zmlila!Oki koniec zartow zamowilem i ja sobie kamerke FlyCam zobaczymy co ona potrafi.Fajny filmik mam nadzieje ze i mnie sie takie udadza.pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 mam nadzieje ze i mnie sie takie udadza.pozdrawiam Jacek No jesli widzisz model z 2 km , to jak najbardzej zycze ci sukcesu.Pozwolilem sobie dzis na lot ,,bez asekuracji'' czyli calkowicie zdalem sie na to co widze w goglach.. Z kamerka jestesmy niestety ,,uwiazani'' do okreslonego pulapu i odleglosci. Ale i mnie rowniez rajcowaly takie loty. Podejrzewam ze po czasie , skusisz sie na latanie w goglach.Dopiero takie latanie daje tzw. wolnosc (no powiedzmy ograniczona do 2km) Czekamy na Twoj filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Peter, przesyłam link do fajnego filmu FPV. http://pl.youtube.com/watch?v=tgWIdpegfuc&feature=related - start i koniec z 10 pietra apartamentowca ;-) Loty na daleką odległość już masz zaliczone, teraz tylko wystarczy opanować perfekcyjne lądowanie ;-) Warto zobaczyć do końca !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 To co tam uzyli tx-rx-ant tropie od kilku miesiecy po swiecie. Mi to osobiscie wyglada na podpuche,bo nie moze byc tak, ze antena w cieniu budynku a na ekranie nie ma nawet jednej ryski. To jest typowy filmik na reklamy.Zreszta tak latac ja nie umiem i raczej sie nie naucze. Ale U Ciebie widzialem na filmie bloki-czekamy na polska wersje :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ale U Ciebie widzialem na filmie bloki-czekamy na polska wersje Hehe, no zobaczymy co w tym kierunku da sie zrobić. Oglądałem inne filmy tego gostka i wydaje mi się, że w model cały czas ktoś celuje z anteny kierunkowej Yaga , lub patch'a, no ale filmik robi wrażenie, szczególnie to lądowanie wprost na swój balkon ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.