kwiatek511 Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Witam. Kupiłem Walkera 04 bez akumulatorów. Czy można użyć do zestawu lipolek i ewentualnie jakich. ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
oki188 Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 można 7.4V ale nie przesadzaj z wagą jeśli chciałbyś zastosować 11.1V niezbędna jest modyfikacja zasilania silnika ogonowego bo nie wytrzyma napięcia i się spali. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatek511 Posted March 18, 2008 Author Share Posted March 18, 2008 Dzięki za informację. Jakie zmiany należałoby dokonać z zasilaniem silnika tylnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oki188 Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 z tego co pamiętam to w szereg z silnikiem trzeba zamontować rezystor a na silnik kondensator elektrolit. Szukałem schematu w necie (bo gdzieś widziałem) ale nie mogę teraz sobie przypomnieć gdzie jest opis modyfikacji jak znajdę to wstawię linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.