Irek M Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Potrzebuję szybkiej odpowiedzi: czy metalowa regulacja snapa 2/3mm firmy MP jest aluminiowa czy nie? Próbowałem wlutować pręt 3mm ale lut nie osiadał na nim(na snapie). W sumie to się trzyma i nie mogłem ręką ściągnąć ale napędza to ster wysokości w modelu 7kg do lotu więc się trochę obawiam. Chodzi o ten produkt: http://www.modele.sklep.pl/pl/Producent/MP-JET/MPJ-102037-ALUMINIUM-COUPLER-FOR-CARBON-TUBE-FI-3M2.html?pa=12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 magnesem sprawdziłeś?mój na gwint M2.5 jest stalowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Nie sprawdzałem ale on jest za lekki na stalowy. Zaraz sprawdzę. E D Y T A Niestety nie przyciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 lipa,lut nie przytrzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Czyli jak powinno się łączyć ? Na klej? Na stronie podają, że bardzo dobry do nałożenia na rurkę - na zdjęciu jest chyba węgiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 zoba epoxydowym 2 skladnikowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ich się nie lutuje tylko wkleja pręt ewentualnie rurkę. ditto 2K epoxy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Czyli jak próbowałem lutować to zapaskudziłem wnętrze i porządnie wyczyścić trzeba? Żywica 10min wystarczy? Mam też Loctite 638, którym kleiłem wał giętki od łodzi benzynowej 26cm - znaczy łączyłem wały tuleją właśnie na ten Loctit. Może tu też wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 loclite jest na gwint na gładkie powierzchnie raczej sie nie nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 http://www.loctite.pl/produkty-wedlug-zastosowania-6442.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Właśnie tuleja jest gładka od wewnątrz. Na próbę "kleiłem " tym Loctite tulekę mosiężną na pręcie stalowym. Do dziś nie mogę jej zdjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Przed sklejeniem nałóż na popychacz rurkę termokurczliwą i po sklejeniu nałóż ją na miejsce łączenia i podgrzej, wzmocni łączenie i będzie wyglądało nawet estetycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ta, termokurczka mocno wzmocni łączenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ja wklejam tego typu snapy żywicą 10 minutową i dodatkowo zaciskam "prasą" wykonaną z nakrętki przeciętej na pół. Nakrętkę o rozmiarze średnicy snapa przecinam w połowie, między dwie połówki wkładam snap i zaciskam w imadle. Połączenie nie do rozerwania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ta, termokurczka mocno wzmocni łączenie... hehe, w sytuacji awaryjnej zawsze może pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Polpakpol - rozumiem, że są jeszcze wakacje - i nie bardzo chce się czytać ze zrozumieniem ale próbuj. Też mam wakacje mimo to próbuję. Przecież napisałem, że model żywej wagi - 7kg więc w jakiej awaryjnej sytuacji?! To nie pianka 300g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dobrze, już włączam myślenie ;D Popychacz to pręt 3mm więc powinieneś go trochę uszkodzić (porobić zadziorki czymś ostrym) tę tuleję od środka porysować czymś, wkleić na klej 2-składnikowy i bardzo mocno zacisnąć w 2 miejscach ( na początku tulei zacisnąć w jednej płaszczyźnie a przy końcu tulei w 2 płaszczyźnie) Na zdjęciu niżej pokazane o co mniej więcej mi chodzi tyle że na lince. Wiesz... jest jeszcze opcja przewiercić tą tulejkę i pręt i dać przetyczkę, tylko skąd wziąść wiertełko 1mm ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Na lince to może zda egzamin, ale wyobrażasz sobie takie zaciśnięcie tulei na węglu? jak myślisz, w którym miejscu to pęknie ? A na marginesie... wiertło 1mm to nie żaden wyczyn, powszechnie dostępne są od 0,4mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Nie no ja wiem o tym, tylko kolega napisał że szybko chce to zrobić więc latać po sklepach nie bardzo pasuje Ale on nie ma węgla tylko popychacz 3mm, chciał go lutować przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Patryq jednak czytanie ze zrozumieniem jeszcze niezbyt Ci wychodzi... trenuj Kolega pisał, że chce szybkiej odpowiedzi, a nie szybko to zrobić To, że nie ma węgla także wyczytałem i nigdzie nie twierdziłem, że chce go w tym modelu zastosować. Wracając do tematu... Można zaopatrzyć się w szczypce do obróbki kabli sieciowych RG/BNC/TNC itp. i tym zaprasowywać snapy na prętach wszelkiej maści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi