laciaty Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Konstruktywna krytyka mile widziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Jeziorko Czeniakowskie z wielkich liter (nazwa własna). Poza tym wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Składałem to po 3:00 w nocy więc jedną literę nawet zjadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Całkiem spokojny lot. Napisz coś więcej o zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Setup: Rama - F450 Org. DJI + podwozie dobierane do ramy organoleptycznie ESC: Emax 4in1 25A Silniki: Emax 2212 935KV Śmigła: APC MR 10x4,5 Pakiet: 3000 4s + 500 3s do fpv Gimbal: Tarot t-2d Kamera: Gopro 3+ black. APM 2.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberts Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Bardzo fajny, spokojny filmik. BTW - wychowałem się nad tym jeziorkiem, ale z lotu ptaka to go chyba nigdy nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 I to cały setup? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Jest jeszcze APM na pokładzie, jakoś mi wyleciało z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Setup: Rama - F450 Org. DJI + podwozie dobierane do ramy organoleptycznie ESC: Emax 4in1 25A Silniki: Emax 2212 935KV Śmigła: APC MR 10x4,5 Pakiet: 3000 4s + 500 3s do fpv Gimbal: Tarot t-2d Kamera: Gopro 3+ black. Używałem śmigieł APC, jednak mają wadę tak jak węglowe: są zbyt sztywne i model staje się "nerwowy". Na nagraniu nie widać tego. Jaki używasz kontroler lotu i czy zmieniałeś ustawienia fabryczne gimbala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 W gimbalu załądowałem plik ustawień ze strony arducoptera i więcej nic nie grzebałem przy nim. Co do śmigieł to przy węglowych niestety drgania przenosiły się dosyć mocno i obraz był rozmyty, na APC tego efektu już nie ma. Kontroler: APM 2,6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (...)Kontroler: APM 2,6 Jedyny słuszny wybór Planujesz może sonar ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laciaty Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Tak planowałem rozbudowe po oblataniu modelu właśnie o sonar. Myślę, że w przeciągu miesiąca będę montował, no chyba że okąże się on zupełnie zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi