idfx Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 ... i nie trzymać dziurawych czy popuchniętych pakietów w biurku z innymi duperelami .. Myślę, że takie było przesłanie postu i wbrew opiniom o paranojach, również stosuję zasadę ograniczonego zaufania .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 A co się stało na tym filmie? Nic nie wybuchło, chłopaki kontrolowali "pożar". Po prostu warto mieć małą gaśnicę śniegową. jak to nie wybuchło to dlaczego z modelem wyszli na zewnątrz i dziwnie sie przysłuchiwali odgłosom z wewnątrz modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Był wybuch jak facet trzymał głowę przy modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 ... i nie trzymać dziurawych czy popuchniętych pakietów w biurku z innymi duperelami .. Myślę, że takie było przesłanie postu i wbrew opiniom o paranojach, również stosuję zasadę ograniczonego zaufania .. Ograniczone zaufanie to jedno a paranoja to drugie.Wiecej takich postów i będziemy budować bunkry do przechowywania i ładowania lipolków jednocześnie te same lipolki nosząc w kieszeni.Cy komuś wpdło do głowy ładować swoją komórkę w doniczce i wozić ją w aucie w skrzyni metalowej??.Paranoja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Bez urazy .. "Polak mądry po szkodzie" i jak widać jesteś tego idealnym przykładem .. EDIT: Lipolki "modelarskie" nie są sprzętem powrzechnego użytku. Nie są nawet do końca przetestowane jeśli chodzi o crashtesty. Dlaczego firmy kurierskie, linie lotnicze i inne "poczty" odmawiają przyjęcia takiego towaru w EU (bo w PL wszystko przejdzie...) .. Paranoja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Bez urazy .. "Polak mądry po szkodzie" i jak widać jesteś tego idealnym przykładem .. Spoko Kacper ,sam testowałeś lipolki wiec wiesz o czym mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Wiem wiem ale wiem też, że warto zachować podstawową ostrożnośc. Co do wybuchów .. jak Sam pamiętasz moje testy, nie było i nie będzie. Kupa dymu, troszkę ognia i tyle, ale w zamkniętych pomieszczeniach może szkody narobić. Głowy jednak nie urwie i oczu nie wypali Temat crashtestów został usunięty. Nie chciałem dawać młodocianym użytkownikom forum durnych pomysłów do głowy. To w końcu forum modelarskie a nie "Pogromców mitów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Wiem wiem ale wiem też, że warto zachować podstawową ostrożnośc. Co do wybuchów .. jak Sam pamiętasz moje testy, nie było i nie będzie. Kupa dymu, troszkę ognie i tyle, ale w zamkniętych pomieszczeniach może szkody narobić. Głowy jednak nie urwie i oczy nie wypali Chodzi mi o to,że w użyciu na całym świecie są setki milionów ogniw Li xxx,a ile z nich wybuchło?? Dlaczego modelarze,na szczęście tylko co niektórzy eksponują właśnie pakiety napędowe ??Bo są bardziej efektowne ??czy sami eksponują własne strachy??.A prawda jest taka,że wszystko może zabić,nawet toster:D,i chyba wiecej pożarów było przez toster niż przez lipola.Inna sprawa,że już było to poruszane na forum nie raz i jakoś nikt nie stwierdził że widział,że nieuszkodzony,niezwarty lipol tak sam z siebie leżąc wybuchł...no chyba ,że od kolegi szwagra to słyszał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 "...stwierdził że widział,że nieuszkodzony,niezwarty lipol tak sam z siebie leżąc wybuchł...no chyba ,że od kolegi szwagra to słyszał :D" Masz 100% racji, ale piszemy o "Lekko spuchniętym pakiecie" i to dużo zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Racja,świeta racja.ńąpuchnięty lipol potencjalnie jest niebezpieczny ale tylko przy ładowaniu albo w czasie lotu i w jakiś czas po nim( o ile ma dość energii do zapłonu) .Generalnie trzymanie takiego pakietu jest na własne ryzyko i z tym sie zgadzam jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 a ja dorzuce cos od siebie...jako że miałem pakiet który już swoją świetność miał za sobą postanowiłem sprawdzić czy tak wybucha, pali się i dymi.No więc pakiet potraktowałem spawarką transformatorową na 380V, ustawiając ampery na max. Ku mojemu rozczarowaniu ognia nie było, dymu tyle co ze świeczki. Fakt...pakiet spuchł niemiłosiernie że cele wyglądały jak rurki, i przy tym gorący że ledwo dotknąć sie go dało.To tyle z mojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Naładuj do pełna, przebij gwoździem lub strzel ze 3 razy z wiatrówki ... Tyle ode mnie Po wrzuceniu do ogniska też się nic nie stało .. To nie jest bomba, tylko ogromna ilość energii, która musi się gdzieś wydostać w przypadku inicjacji (konkretnego zwarcia lub nadmiaru ładunków). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 a ja dorzuce cos od siebie...jako że miałem pakiet który już swoją świetność miał za sobą postanowiłem sprawdzić czy tak wybucha, pali się i dymi. No więc pakiet potraktowałem spawarką transformatorową na 380V, ustawiając ampery na max. Ku mojemu rozczarowaniu ognia nie było, dymu tyle co ze świeczki. Fakt...pakiet spuchł niemiłosiernie że cele wyglądały jak rurki, i przy tym gorący że ledwo dotknąć sie go dało. To tyle z mojej strony są ludzie których nic nie przekona,widzą strachy tam gdzie ich nie ma edit otóż to Kacper,energia idzie na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 są ludzie których nic nie przekona,widzą strachy tam gdzie ich nie ma edit otóż to Kacper,energia idzie na forum nie odpuszczasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 nie odpuszczasz ale co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Poczekaj do zimy ... dopiero się uwolni energia i jak to w standardzie zaczną się codzienne forumowe potyczki o byle co Nie mogę się doczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Poczekaj do zimy ... dopiero się uwolni energia i jak to w standardzie zaczną się codzienne forumowe potyczki o byle co Nie mogę się doczekać NIE KRACZ !!!!!!!! :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Nie kraczę ... znam to z autopsji ... Jakoś w lato tego zjawiska nie widać, ludzie może bardziej zajęci i latania więcej. Jazda się zaczyna od października do marca Sorki za OT, nie mogłem tego powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 więc jako moderator zablokuj mi konto na ten okres bo będziesz miał nadmiar roboty :D :D :D edit ja też nie wytrzymałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 hehe .. Ciebie już "prześwietliłem" i wiem, że atakujesz "z ukrycia" .. bardziej się martwię o inne marudy Dobra .. Koniec OT :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi