Elkojote Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 Witam mam dziwny objaw serwa Tower pro sg 90 nowe wyciągnięte z worka , odbiornik ar 6100e aparatura Spektrum dx6i . Po podpięciu zasilania niby się ustawiły jak dla mnie oba na środku ale jedno i drugie wydaje dźwięk . Jak pstryknę trymerem dwa razy w dól a drugim w bok cisza , poruszę drążkami już się nie ustawia znowu minimalny ruch drążkami muszę zrobić lub trymerami i cisza i tak w koło. Aparaturę kupiłem używaną teraz pierwszy raz podpięta po zakupie . Miał by ktoś może jakąś rade na to ??
cZyNo Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 A skąd wiesz ze nie wracają do neutrum?
Elkojote Opublikowano 5 Września 2014 Autor Opublikowano 5 Września 2014 Trzeszczą cały czas, jak ruszę baaardzo delikatnie drążkami przestaje i mamy cisze ruszę energicznie drążkami puszcze znowu ten dźwięk wiec chyba coś nie tak jest ale nie wiem z czym czy to serwa czy aparatura ?
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 Te serwa tak mają. Pstrykniesz w serwo i cisza...
Elkojote Opublikowano 5 Września 2014 Autor Opublikowano 5 Września 2014 Hmm a nie powiedział bym mam takie 4 szt i spoko tylko że sprawdzałem na dx7s mojej a tu dx6i zakupiony dla brata myślałem że może trzeba skalibrować aparaturę ale to ponoć skomplikowany zabieg i gość opisując metodę na koniec pisze na własną odpowiedzialność wiec nie będę robił ale skoro mówisz że tak mają to może mają
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 U mnie tak brzmią i co drugie serwo tak ma.
Elkojote Opublikowano 5 Września 2014 Autor Opublikowano 5 Września 2014 No własnie dokładnie o tym mowie czyli one takie są ... było to jakoś z tymi co nie zobaczyli a uwierzyli ... dzięki Marcin sprawa rozwiązana z drugiej strony czego tu za dziesięć złotyszy oczekiwać .
Dragon_X Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 Ja do szybowca włożyłem Redoxy S90, działają pięknie jak na Serwa za 13zl ale też lubią sobie "pomruczeć". Myślę, że Serwa z niskiej półki tak mogą mieć.
idfx Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 To samo miałem z MG90S .. ciągle warczało, jak się pstryknęło drążkiem to czasem przestawało. Objaw taki jakby było naprężenie na popychaczu, ale nie ustawał po zdjęciu orczyka. W pewnym momencie serwo zaczęło działać tylko od min do max. Z max już nie wracało do minimum ... trzeba było przepchnąć manualnie Doszedłem do wniosku, że go już nie użyję bo nie do końca pewne. Rozkręciłem i szok .. Jeden s tranzystorów SMD rozerwany na strzępy i spore podtopienie w obudowie. Serwo było nowe, prosto z paczki.
Dragon_X Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Reklamowałeś to serwo? Moje redoxy dziś przetrwały parę twardych upadków i żyją. Jak na razie ale jak napisałem w innym wątku pewnie do czasu..
Elkojote Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 Nie reklamowałem , powinienem ?? jak co drugie tak ma to mam tylko 50% ze następne będzie dobre
Dragon_X Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Ja bym zaryzykował, w końcu powinno mieć gwarancję. Najwyżej odmówią... Nic nie tracisz...
Elkojote Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 W sumie tak będę gnał w stronę Wadowic to wskoczę zapytam , tak jak pisałem mam 4 szt tych samych i zachowują się wzorowo .
mr.suchy Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Jeżeli o serwa cyfrowe to normalne. One zawsze piszczą.
Rekomendowane odpowiedzi