Elkojote Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Witam mam dziwny objaw serwa Tower pro sg 90 nowe wyciągnięte z worka , odbiornik ar 6100e aparatura Spektrum dx6i . Po podpięciu zasilania niby się ustawiły jak dla mnie oba na środku ale jedno i drugie wydaje dźwięk . Jak pstryknę trymerem dwa razy w dól a drugim w bok cisza , poruszę drążkami już się nie ustawia znowu minimalny ruch drążkami muszę zrobić lub trymerami i cisza i tak w koło. Aparaturę kupiłem używaną teraz pierwszy raz podpięta po zakupie . Miał by ktoś może jakąś rade na to ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 A skąd wiesz ze nie wracają do neutrum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Trzeszczą cały czas, jak ruszę baaardzo delikatnie drążkami przestaje i mamy cisze ruszę energicznie drążkami puszcze znowu ten dźwięk wiec chyba coś nie tak jest ale nie wiem z czym czy to serwa czy aparatura ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Te serwa tak mają. Pstrykniesz w serwo i cisza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Hmm a nie powiedział bym mam takie 4 szt i spoko tylko że sprawdzałem na dx7s mojej a tu dx6i zakupiony dla brata myślałem że może trzeba skalibrować aparaturę ale to ponoć skomplikowany zabieg i gość opisując metodę na koniec pisze na własną odpowiedzialność wiec nie będę robił ale skoro mówisz że tak mają to może mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 U mnie tak brzmią i co drugie serwo tak ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 No własnie dokładnie o tym mowie czyli one takie są ... było to jakoś z tymi co nie zobaczyli a uwierzyli ... dzięki Marcin sprawa rozwiązana z drugiej strony czego tu za dziesięć złotyszy oczekiwać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Ja do szybowca włożyłem Redoxy S90, działają pięknie jak na Serwa za 13zl ale też lubią sobie "pomruczeć". Myślę, że Serwa z niskiej półki tak mogą mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 To samo miałem z MG90S .. ciągle warczało, jak się pstryknęło drążkiem to czasem przestawało. Objaw taki jakby było naprężenie na popychaczu, ale nie ustawał po zdjęciu orczyka. W pewnym momencie serwo zaczęło działać tylko od min do max. Z max już nie wracało do minimum ... trzeba było przepchnąć manualnie Doszedłem do wniosku, że go już nie użyję bo nie do końca pewne. Rozkręciłem i szok .. Jeden s tranzystorów SMD rozerwany na strzępy i spore podtopienie w obudowie. Serwo było nowe, prosto z paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Reklamowałeś to serwo? Moje redoxy dziś przetrwały parę twardych upadków i żyją. Jak na razie ale jak napisałem w innym wątku pewnie do czasu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Nie reklamowałem , powinienem ?? jak co drugie tak ma to mam tylko 50% ze następne będzie dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Ja bym zaryzykował, w końcu powinno mieć gwarancję. Najwyżej odmówią... Nic nie tracisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 W sumie tak będę gnał w stronę Wadowic to wskoczę zapytam , tak jak pisałem mam 4 szt tych samych i zachowują się wzorowo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Jeżeli o serwa cyfrowe to normalne. One zawsze piszczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi