SpinPoint Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam, mam silnik Os Max S35, jest przy nim gaźnik RC na którym pisze os 31 i pytanie czy to jest oryginalny gaźnik?? na wolnych obrotach chodzi ok dymi, a jak mu dam pełne to po chwili gaśnie, jak mu dam więcej paliwa to na pełnych chodzi ok ale na wolnych sie dławi gaźnik ustawiałem różnie, paliwo to metanol rycyna z syntetykiem i 2,5 % nitro świeca ciepła osa , dodam jeszcze ze nie ma tłumika i to może być jedna z przyczyn, może ma ktoś do sprzedania??(jak co to piszcie na sebekgola@wp.pl) kilka linków z fotkami silnika : http://www.upimg.eu/show.php?p=4567 ////// http://www.upimg.eu/show.php?p=4568 /////// http://www.upimg.eu/show.php?p=4569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 sam sobie odpowiedziales gazniki rc sa tak projektowane ze musza miec paliwo pod cisnieniem, dopasuj jakis tlumik, doporwadz z niego cisnienie do zbiornika paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinPoint Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 tak też myślałem, dzięki za odp, jak by ktoś miał taki tłumik to dajcie znać na sebekgola@wp.pl :wink: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinPoint Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 mam jeszcze silnik Meteor 2,5 cm z gażnikiem Rc też mi brakuje tumika jak ktoś ma to kupie nawet ze silnikiem email (sebekgola@wp.pl) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 ...do Meteora jako takiego nie kupisz, bo nie miał. Dawałem od Webry 20 na opaskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinPoint Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 ...do Meteora jako takiego nie kupisz, bo nie miał.Dawałem od Webry 20 na opaskę. dobrze wiedzieć :mrgreen: musze coś z tym Meteorem wykombinować bo trzyma kompresje i mam jeszcze do niego zestaw naprawczy nowy tłok i tulejka, szkoda żeby sie zmarnował a zawsze sie zrobi jakiegoś fun flya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 S35 wszedł do produkcji w 1964 roku, wtedy mało kto stosował tłumiki. Tłumiki nie były też sprzedawane razem z silnikami. To była tylko opcja. Ten silnik jest przystosowany do pracy bez tłumika, i powinien bez problemów pracować bez niego. Paliwo jakie powinieneś do niego zastosować, to 20-25% rycyny i kilka-kilkanaście proc. nitro. Świeca najlepiej z poprzeczką (silnik ma tłok z deflektorem), ew. Enya #3, ciepła OS tez powinna być dobra (trzeba poeksperymentować). Gaźnik jest oryginalny. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinPoint Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 S35 wszedł do produkcji w 1964 roku, wtedy mało kto stosował tłumiki. Tłumiki nie były też sprzedawane razem z silnikami. To była tylko opcja. Ten silnik jest przystosowany do pracy bez tłumika, i powinien bez problemów pracować bez niego. Paliwo jakie powinieneś do niego zastosować, to 20-25% rycyny i kilka-kilkanaście proc. nitro. Świeca najlepiej z poprzeczką (silnik ma tłok z deflektorem), ew. Enya #3, ciepła OS tez powinna być dobra (trzeba poeksperymentować). Gaźnik jest oryginalny. Powodzenia! hmm dzięki za odp, z zapalaniem nie ma problemów pali od kopa jak jest paliwo na tłoku, czasami chce urwać ręke w końcu ma 6 cm3 działa tak że na wolnych obrotach sobie płynnie gruźli jak mu sie doda gazu na 3/4 to ma niesamowitego kopa i aż piszczy, a jak dam 4/4 to gaśnie z braku paliwa , myślę że ten tłumik by dał sporo, ciśnienie w baku robi swoje, może jak ktoś będzie miał do takiego nie potrzebny tłumik to sie odezwie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 ja mam od radugi kto wie moz ebędzie pasować tylko krućca nie ma i jednej srobki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinPoint Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 ja mam od radugi kto wie moz ebędzie pasować tylko krućca nie ma i jednej srobki od radugi nie zrobie bo ma w środku śrubki w tłumiku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.