TomekH Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Pixel gotowy, pusty waży 1343g, wyważa się prawidłowo z pakietem 200g. Co ciekawe, mimo serw w ogonie wygląda na to że ze standardowym pakietem 4s 2200mah trzeba by dołożyć trochę wagi na ogon... Mam nieco lżejsze, ważące 170g, pakiety 4s 1800 więc po dołożeniu obciążenia na dziób powinno być OK. Mam nadzieję że uda się go oblatać w tym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Dzisiaj rano wykonałem pierwsze loty Pixelem Co tu dużo mówić, lata jak po sznureczku. Bardzo przewidywalnie zarówno przy małych i dużych prędkościach. Przy przeciągnięciu nie ma dramatu, po prostu opuszcza nos. Do pierwszego lotu nie miałem ustawionego mixu baterflaja, i przez to miałem spore problemy żeby wylądować... Nie wiem czy to poranna termika nad łąką, ale zrobiłem chyba pięć podejść zanim udało się przyziemić. Na wysłużonym pakiecie 4s 1800mah wylatałem 30 minut, bez szukania termiki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Bardzo ładnie wykonany model, gratulacje oblotu. Czy w Twoim odczuciu da się tem model wykonać lżej np. przenosząc serwa do dziobu lub w okolicach skrzydła? Czy wogóle ma to sens biorąc pod uwagę jak model lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Wydaje mi się że model lata bardzo dobrze z wagą jaką ma teraz, czyli 1550g. Oczywiście jak nim polatam trochę więcej, to może zmienię zdanie Jeśli ktoś chciałby zbudować go lżej, to mógłby to zrobić przenosząc serwa w okolice skrzydła, i jednocześnie zastosować dużo lżejszy napęd i pakiet. Tylko czy te urwane 150g byłoby tego warte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akte Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Czy skrzydła Pixela są identyczne jak Fregaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Nie wiem, nie widziałem Fregaty. Jak podasz jakieś wymiary to możemy porównać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akte Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Profil : HN 1033 Długość skrzydła: 99cm Cięciwa: 22cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Zgadza się, moje ma takie same wymiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dzisiaj wylatałem ponad godzinę na jednym pakiecie Muszę tylko poświęcić godzinkę i ustawić w końcu tego baterflaja bo pasa mi nie wystarcza żeby wylądować... Arek, a jak Twój pixel? Udało się go ulotnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Leśniewski Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Panowie czy znalazł by się jakiś filmik z pixelem w roli głównej? I czy da radę zrobić "go" pod 3s? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Jeszcze nie znalazł się taki szybki kamerzysta który by go uchwycił w locie Żartuję oczywiście, jakoś tak nie wyszło... Zdjęcia owszem, ale filmów (mojego egzemplarza) niet. Może w weekend ktoś coś nagra... Jeśli chodzi o 3s, to z pewnością się da. Przy moim napędzie na 4s pixel niemalże sam wychodzi z ręki. Jeśli idzie o prędkość wznoszenia, to osiągam 10m/s więc i tak aż nadto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Leśniewski Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Byłbym wdzięczny - powoli planuje "gwiazdkowe" zakupy P.s. A jak malowaliście skrzydła farbami w spr.- to fornir trzeba jeszcze jakoś dodatkowo zabezpieczać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnik Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Trochę to trwało, ale nareszcie "ulotniłem" mojego PIXEL-a ! Mam parę lotów za sobą - latam na terenie równinnym: czyli wznoszenie na silniku i szybowanie ile się da. Wrażenia bardzo dobre - lata szybko, ma dobrą doskonałość (co widać szczególnie przy lądowaniu w bezwietrzną pogodę - leci i leci...). Ostatnio latam około 30 min z czego 4-5 min netto na silniku. Kilka razy udało mi się złapać noszenie - raz nawet szybowałem 15 min po 20 sek. wznoszeniu na silniku. Do lądowania używam klap, musze jeszcze zmiksować hamulce na lotkach aby skrócić drogę lądowania. Mój setup to: - serwa ogon: 9103MG - serwa w skrzydłach na lotki i klapy: CS-239HV i CS-929MG - silnik: Turnigy SK3 Aerodrive 3548, 840KV - regler: 60A - LiPol: 4S 2200mAh 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Leśniewski Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Również gratulację -nagrajcie kiedyś filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnik Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Dawid - malowałem farbami w spray-u bezpośrednio na formir, który był wcześniej polakierowany. Malowałem kilka razy - przynajmniej 3 cienkie wartstwy aby nie było zacieków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 W sumie minęło już trochę czasu. Tomek, jak wrażenia z latania Pixelem? Wszystko ok? Jakieś uwagi po dłuższym użytkowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Leśniewski Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 FILMIK ???plz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Może zajrzeć do 2 ostatnich numerów RC Przeglądu Modelarskiego ? - Jurek Wiem, że temat nie najświeższy, ale czy ktoś mógłby udostępnić skan tego artykułu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi