Pietuh Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Po uszczelnieniu pokładu i zrobieniu odpływów Joshua popłynęła w pierwszą długą drogę akurat w 20 rocznice śmierci mojego Guru w żeglarstwie Berbarda Moitessiera. Anteny do modelu i aparatury wykonał nieodpłatnie kolega "daniellol" z Fortum FPV, serdeczne dzięki Daniel bo obyło się bez "dopałek" a zasięg linku RC po wodzie to ponad 2km. Rejs odbył się po Jeziorze Drawskim na Szlaku Drawy i obył się bez FPV gdyż po pierwszym dniu prób skończyła sie ładna pogoda i musiałem ze względu na wilgoc pościągać te bajery. Miała zrobic cała trasę w jeden dzień, ale kolejne załamanie pogody podzieliło rejs na dwa etapy. Oba etapy pstryknięte z góry obiektywem 180 przez Sky Surfera 2000 Samotna na wodzie Łódka płynie praktycznie sama, wystarczy przy odpowiednim wybraniu żagli jej nie przeszkadzać, więc sterowanie rc to korekty kursu co jakiś czas. W pierwszym dniu przy próbach na wodzie przepłynęła kursem na wiatr 1,5km bez żadnego sterowania, nie było załączone żadne zasilanie. Taka mała składanka z prób i rejsu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Piękny rejs. Gratulacje skipper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 gratuluję pomysłu i realizacji rejsu.świetna sprawa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ile to trwało? Pełnowymiarowym jachtem, bez spinania się, to wyprawa na pół dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Dziękuję wszystkim za dobre słowo, Jarek planowałem trochę dalej ale coś nie wyszło jak to w życiu. Trochę danych I etap do Wyspy Bielawa odległość 4,8km średnia prędkość 2km/h max 5km/h czas płynięcia 2godz 22min II etap Bielawa-ujście Drawy odległość 4,3km średnia 2km/h max 4km/h czas płynięcia 1godz 54min Dodam,że oprócz mżawki i deszczu było ciepło a wiatr idealny dla Joshuy 1-3b i w pierwszym etapie południowo-wschodni a w drugim odkręcił jeszcze bardziej i wiał ze wschodu, cała droga w baksztagu i na motyla, więc poszło niespodziewanie szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfic_77 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Tak jak pisałem na innym forum: rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi