thingler1 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Witam jestem na ukończeniu mojego pierwszego samolotu Bird Dog tylko go pokryć papierem i do lotu:) Prawdopodobnie skończy się to kraksą I już dlatego szukam nowego wyzwania. Zastanawiam się nad modelami mustang p 51 lockheed p-38l Lightnin Dornier do 217p47 thunderbord f4u corscairp-40e warhawkSpeetfireJak widzicie troche tego jest Szukam czegoś z możliwością podpięcia silnika elektrycznegorozpiętość skrzydeł 1300-1500mmstabilny w locie więc stwierdziłem iż, lockheedp-38 i dornier z uwagi na dwa silniki są stabilne. Niestety nie mam czasu na zakup planów, wycinanie samemu szukam wersji Kit coś z firm oferujących takie gotowe wycięte z balsy zestawy jak SIG, DUMAS, TOP Flite czy inne powinien posiadać też książkę z czytelną instrukcją montażu:) Jkaie zestawy panowie polecacie i jaki model??Jeśli ktoś posiada kopie planów, książki montażu i możliwość wycięcia tego jestem zainteresowany.Ps nie wiem czy w odpowiednim dziale dodałem więc prosze mnie poprawiać jeśli było by coś nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Lubisz sie rozbijać? Może najpierw naucz sie latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingler1 Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 na to przyjdzie czas jak narazie chce coś wybudować porządnego potem kupie jakis model do nnauki albo użyję Bird Doga. W tym momencie idzie zima nie zdążę poleciec moim i nie bede w tym roku kupował modelu do nauki bo już za późno w moim przypadku jest tak, iż pracuje za granicą i weekendy mam wolne dużo czasu aby przy czymś majstrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Proponuję speetfajra A tak na serio to jakbyś się ogarnął i sprężył to jeszcze poleciałbyś swoim aktualnym, do zimy nie tak blisko, pogoda niestabilna ale zanim nas zasypie to się jeszcze polata. Tym czasem jak sobie pykniesz drugi model na warsztacie to pewnym być możesz, że braknie Ci czasu i może też pieniędzy a wtedy polecisz najwcześniej na nowy sezon Zresztą jak bird doga zsyłasz przepowiedniami od razu na zapałki to może by tak pomyśleć nad modelem do którego można by przełożyć wyposażenie z cessny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 P-40e bo mustanguf i spitfiruf tu mnogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Z kita to zrób sobie spacewalkera od Suchockiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingler1 Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Tak zgadzam się z kolegą odnośie ewentualnej przekłądki silnika lub serw nie chce też przesadzić z wielkością silnika dla Bird Doga. Więc najkorzystniej było by zakupić jakiś który by pasował mocą do takiego 30 cm większego w tym modelu proponują Wymagane do startu (nie zawarte w zestawie): Odbiornik 4 kanałowy: np. Jeti - REX 4 plus 35 MHz Serwomechanizmy: 2 serwa typu micro np. Alturn AAS-303 Micro Silnik: np . AXi 2208/20 ?? Regulator: Alturn 15A Brushless Motor Control , Jeti ADVANCE 12 Plus Śmigło: Master Airscrew Electric 7x4 Pakiet lipo: KOKAM 740 mAh 7,4V 20C , 3E Model Max Force 900 mAh 7,4V 25C Przedłużacze serw, zawiasy, bowdeny, pierścienie gumowe, folia do okrycia modelu (np: Oracover Airlight),kołpak, jeśli chodzi o radio to już wybrałem1. Turnigy 9X 2.4GHz2. Moduł DJT 2,4GHz - JR, Turnigy - FrSky - long range, telemetria3. Odbiornik D8R 2,4GHz 8CH - FrSky - long range , telemetria4. LawMate: Nadajnik + odbiornik sygnału audio/video 500mW 1.2GHz Co do silnika to nie mam pojęcia. Jakiś który nie był by za słaby do następcy a nie za mocny do tej Cesny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingler1 Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 A czy ktoś udziela usługi wycięcia z balsy części ploterem laserowym ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 A czy ktoś udziela usługi wycięcia z balsy części ploterem laserowym ?? sławka sie spytej gdzie on wysyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Polecam ci F4U. Spośród warbirdów (a takie, widzę, ci się podobają), jest polecany ze względu na swoje własności lotne. Również na 1-szy model! Te własności lotne wynikają z szerokich końcówek skrzydeł oraz dużych wzniosów płata i centropłata. W skrócie: Corsairem trudniej jest przeciągnąć i zwalić się w korek niż innymi warbirdami, jest stabilny w zakrętach. Jak zbudujesz na Clarku-y lub grubym profilu dwuwypukłym, to będzie ci latał jak trenerek. Buduj takie modele, które cię kręcą, a tymczasem pilotaż ćwicz na tanich kupowanych piankach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi