Grifon Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Drogą wymiany rodzinnej odzyskałem swoją starą tokarkę, bardzo fajny sprzęt mam do niej sentyment. Potrzebuje jej jako szlifierke i tokarke, ale boli mnie że krajzega nie chodzi. Jak widać brakuje paska klinowego, i tarczy do ciecia, może ktoś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Najłatwiej bedzie chyba zmierzyc szerokosc rowka koła pasowego i długość paska , pewnie będzie jakaś tolerancja bo jest jakiś naciąg. Jak bedziesz miał te dane to i w motoryzacyjnym dobiorą coś na miarę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmichal Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Paski klinowe są znormalizowane (fragment książki Leonida Kurmaza "Projektowanie węzłów i części maszyn" Na podstawie wymiarów koła pasowego bardzo łatwo określisz jaki pasek Ci potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Te wymiary będę znał dopiero 1 listopada ale dochodzi jeszcze długość? Szukanie w samochodowym to trochę jak loteria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmichal Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Długości też są znormalizowane dla danego typu paska. Po co szukać w samochodowym? Tymbardziej, że we współczesnych samochodach już odeszło się od klasycznych pasków (inna kwestia, że tam mogą być z poza normy). Stomil Sanok ma olbrzymią ofertę i sprzedaje wysyłkowo, tylko trzeba wiedzieć co się chce: http://www.stomilsanok.com.pl/prodwyr_zbiorczy.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Na taką odpowiedz czekałem, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0101 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Witam, pracowałem w sklepie rolniczym, tam możesz uderzyć np Grene lub okoliczna Agroma. Mają tam typowe paski znormalizowane, a Stomil wiedzie prym w Polsce. Przypuszczam że jest to pasek typu HZ zmierz sznurkiem długość i tam Ci dobiorą pasek. Nie raz tak robiłem klientom jak kupili jakiś dziwny wynalazek przywieziony z zachodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Oki dzięki, jak namierzę jakiś sklep dla Rolników to uderzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Na strychu u mojej narzeczonej znalazłem takie coś, działa jak kompresor membranowy, ale do czego to i co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi