hubert_tata Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Od razu uprzedzam, że temat brzmi groźnie, a chodzi mi tylko o doświadczenia użytkowników - tak, żeby sobie wyrobić opinię.Niedawno była licytacja nadajnika od drobnej kwoty, bez ceny minimalnej.5-ciu chętnych + ja czatujący aby zalicytować na koniec.I jak już chciałem zalicytować 10-10-2014, to tuż przed końcem licytacji sprzęt się zepsuł (odwołane przez sprzedającego - nie ma ofert kupna, choć jest 5 ofert) - http://allegro.pl/graupner-remote-control-mc-16-i4666815943.htmlDzień/dwa i teraz nadajnik jest znów sprawny 12-10-2014 http://allegro.pl/graupner-remote-control-mc-16-i4694137194.htmlMoim zdaniem sprzedający leci w kulki wykorzystując luki w regulaminie Allegro.Mnie to wkurzyło, ale może to nie nowość - niespecjalnie się na tym znam.Co Wy na to ?Interesuje mnie powszechność takiego procederu: zdarza się (rozumiem), czy to jakiś powszechny chwyt na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Co ma na celu nie sprzedanie towaru i wystawienie go ponownie? W takim wypadku tylko zarabia na zwrocie prowizji czy mi Sie wydaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Za dużą cenę wywoławczą się płaci, za ustawienie ceny minimalnej też. Za to wystawienie aukcji od 10zł kosztuje z 50gr albo i mniej. Cwaniaczki tak robią, że kończą aukcję jak osiągnięta cena im się nie podoba. Niefajne to ze strony licytującego. Sam kilka razy się z tym spotkałem. Raz nawet był to gość z tego forum - napisałem do niego wiadomość, że jak model jest uszkodzony (tak napisał w powodzie odwołania ofert) to chętnie kupię go w niższej cenie. Strasznie oburzony odpisał że przecież model w super stanie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Sprzedający za takie postępowanie może dostać ostrzeżenie, a potem zawieszone może zostać mu konto jeśli nie zaprzestanie praktyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś sytuację do allegro przez formularz. Na 100% sprzedający dostanie ostrzeżenie. Ważne jest abyś podał link do poprzedniej aukcji w zgłoszeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Nie zdążyłem zalicytować i niespecjalnie mi już zależy (kupiłem inny nadajnik), ale trochę byłem wkurzony. Może spróbuję zgłosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś dla zasady. Ja też dwa razy miałem taki przypadek. Zgłosiłem a od sprzedawcy nic więcej nie kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi