Skocz do zawartości

Kombinacje sprzedawcy na Allegro, czy mi się tylko wydaje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu uprzedzam, że temat brzmi groźnie, a chodzi mi tylko o doświadczenia użytkowników - tak, żeby sobie wyrobić opinię.

Niedawno była licytacja nadajnika od drobnej kwoty, bez ceny minimalnej.
5-ciu chętnych + ja czatujący aby zalicytować na koniec.
I jak już chciałem zalicytować 10-10-2014, to tuż przed końcem licytacji sprzęt się zepsuł (odwołane przez sprzedającego - nie ma ofert kupna, choć jest 5 ofert) - http://allegro.pl/graupner-remote-control-mc-16-i4666815943.html

Dzień/dwa  i teraz  nadajnik jest znów sprawny 12-10-2014  http://allegro.pl/graupner-remote-control-mc-16-i4694137194.html

Moim zdaniem sprzedający leci w kulki wykorzystując luki w regulaminie Allegro.
Mnie to wkurzyło, ale może to nie nowość - niespecjalnie się na tym znam.
Co Wy na to ?
Interesuje mnie powszechność takiego procederu: zdarza się (rozumiem), czy to jakiś powszechny chwyt na Allegro.

Opublikowano

Za dużą cenę wywoławczą się płaci, za ustawienie ceny minimalnej też.

Za to wystawienie aukcji od 10zł kosztuje z 50gr albo i mniej.

Cwaniaczki tak robią, że kończą aukcję jak osiągnięta cena im się nie podoba.

Niefajne to ze strony licytującego. Sam kilka razy się z tym spotkałem.

Raz nawet był to gość z tego forum - napisałem do niego wiadomość, że jak model jest uszkodzony (tak napisał w powodzie odwołania ofert) to chętnie kupię go w niższej cenie. Strasznie oburzony odpisał że przecież model w super stanie!

Opublikowano

Zgłoś sytuację do allegro przez formularz. Na 100% sprzedający dostanie ostrzeżenie. Ważne jest abyś podał link do poprzedniej aukcji w zgłoszeniu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.