Shock Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Model 2,2 m i waga 7 kg z groszem to mega wynik . Musisz pokazać jakieś filmidło jak ta "gazeta" lata. Fajnie że podwozie jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 No lata to jak gazeta. W pierwszym poście jest filmik ale to taki z początku mojej przygody z benzyną(waga ta sama). W rękach kogoś doświadczonego to na pewno by to wyglądało efektowniej. Podwozie jest ok. Troszkę wystaje poza kadłub u podstawy ale niedużo i tamto ori trochę bardziej było wyprofilowane w przód ale myślę,że nie będzie leciał na ryj. Koła są przed natarciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Mała aktualizacja na nowy sezon. Wymieniłem resztę folii od spodu skrzydeł na białą zamiast tej bordo w kratę( za dużo tej szachownicy było). Okleiłem dół maski żeby cokolwiek się licowała z resztą szachownicy. Jakieś czarne paski doszły też na łączeniach folii. Model dostał nowe podwozie węglowe od kolegi Rafała (Shock). Super wykonane,leciutkie i sprężyste . 190g zamiast 320g w oryginale. Polecam. Wleciał też nowy zbiornik,taki żebym w końcu widział co się dzieje z tym wężykiem zasilającym. Czy się nic nie urwało,sparciało itd. Obecnie model znowu schudł (podwozie) i obecna waga do lotu to 7,06kg ! Oceńcie proszę czy długość wężyka w zbiorniku jest OK. Jakieś 2cm nad dnem jest? I myślę jeszcze czy może zrobić na skrzydłach od spodu taki sam wzór jak na statecznikach? Wężyk w zbiorniku za krótki - obowiązkowo do przedłużenia. bo po dłuższym locie zdechnie w zawisie i będzie co kleić. Ssak musi być przy samej ściance, ale tak, żeby o nią nie zahaczał. Sam też mam 2,2m MXa z GoldWinga. Właściwie to już mój drugi MX z GW i przyznam szczerze, że nie mam pojęcia jak osiągnąłeś to 7,06kg, ale jeśli tyle waży to spoko. Moje oba były w wersji węglowej (podwozie, rura skrzydeł) i obecny, zrobiony lżej niż poprzedni waży niecałe 7,7 kg, oczywiście bez paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 No tak mi się wydaje,że ciut za krótki ten wężyk.Poprawię. No taka jest jego waga na serio. Ważony na wadze z dokładnością do 5g. Oczywiście bez paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi