Gość Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Generalnie myślałem o żarowym 4T, podejrzewam że zalaminowanie domku silnika powinno rozwiązać problem telepiącej benzyny. Teraz to Su zrobiłbym zupełnie inaczej.Może kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 kolejne postępy kadłub na ukończeniu, zaczynam zabawę ze satecznikiem. i mam pytanie odnośnie statecznika albo to ja niemoge znaleść albo w zestawie niema tego środkowego żeberka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Powinny być wszystkie, rysunek poglądowy. A w "pedeefie" skrzydło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Kolejne postępy skleiłem ster wysokości i wpasowałem go do kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Mam pytanko czy na te nakładki na żeberka wystarczą listewki o szerokości 4mm? Pytam ponieważ niejestem tego pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Jak żeberko ma 3mm to nakładki 6mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Dobrze bo właśnie te 4mm wydawało mi sie za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Drobne postępy skończyłem w 90% robic ster kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip_gd Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Przymierzam się do tego modelu. Z jakiej sklejki wyciąłeś model? Projekt jest po 2.6mm zastanawiam się czy użyć 2,5 lotniczą czy 3mm balsową. Planujesz robienie kopyt pod maskę i kabinkę czy nie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Model wyciety z 3mm sklejki balsowej trzeba tylko elementy troche sfazować ale to niejest problem.Co do maski i kabinki to pisałem do jednej osoby co posiada kopyta do tego modelu ale mi nieodpisuje więc chyba będe zmuszony zrobić samemu ale do tego jeszcze długa droga,prace troche staneły ponieważ zbliża się koniec semestru i matury próbne.We ferie kupie reszte balsy i klej i może już cześć wyposarzenia i silnik ponieważ znalazłem prace jako pomocnik mechanika na lotnisku i teraz szybciej na to uzbieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip_gd Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Dzięki za informację, też do niego pisałem ale dopiero wczoraj. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip_gd Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jakieś postępy ? Ja za mojego jeszcze się nie zabrałem nawet nie wyciąłem bo rozgrzebałem co innego. Może uda się w przyszłym miesiącu coś zacząć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Niestety postępów brak przygotowuje się do matury i egzaminu zawodowego a w weekendy pracuję jako pomocnik mechanika na lotnisku w Pyrzowicach, narazie musze też jechać i kupić klej i balse bo się zapas skończył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wczoraj miałem chwilę czasu i zacząłem robić prawe skrzydło.Myślałem nad silnikiem i myślę że dobry będzie dle 20 co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam. Posiadam możliwość wykonania maski i kabiny dedykowanej do tego modelu. Info na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 No ja pożyczyłem swoje kopyto maski a właściwie przód od niej i już mi go nie zwrócono. Szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Ot i niezręczna cisza. Mam nadzieję że sobie wyjaśniliście tą sprawę, bo niedługo skończę budowanie SU w rozmiarze 125cm, a już zaczął za mną chodzić ten większy..... Pytanie do kolegi Slimasa: jak idzie budowa? Masz już jakąś orientację co do wagi końcowej pustego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Narazie cisza w temacie bo niestety troche brakuje czasu na budowe,w maju sytuacja się poprawi,jak juz pisałem przygotowuje sie do matury a w weekendy pracuję wiec w maju powinienem też kupic juz cześć wyposażenia i silnik do su.Myślę ze waga całego z wyposażeniem powinna wynosić max 3kg.Narazie niewiem ile waży to co jest zrobione nie mam wagi niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 3kg przy 15-20ccm nierealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimas Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 To ile powinna wynosić waga takiego samolotu? Bo szczerze to sam niezbyt wiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi