okruszek Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Witam. Z racji że idzie jesień a potem zima, szkoda mi dobijać motoszybowiec, a więc powstanie oto takie cudo. JYNX - depronowy szybowiec / skrzydełko tylko u siebie zastosuje silnik bo leży w szufladzie i się kurzy. Będę chciał wykorzystać w budowie kadłuba sklejkę owocówkę na montaż silnika oraz całej elektroniki. Myślę że jutro zacznę coś dłubać bo brakuję depronu 3mm, na skrzydła, a do Castoramy mam kawałek ;] Czekam na pomoc przy konstrukcji ;] Link do oryginału. http://diydrones.com/profiles/blogs/jynx-depron-made-glider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekcrs Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 To bardziej alula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Tak jak mówisz, bliżej temu modelowi do Aluli ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadziurski Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Ile to coś ma rozpiętości? Bo coś wiotkie te skrzydła... Przynajmniej tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Całość ma 1 m. Ma to być model do polatania przy nodze a więc myślę że będzie dobrze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam jako ze kolega chyba zarzucil swój pomys z założeniem silnika do tego modelu. Ja to zrobiłem. Opisując szczegóły. Bardzo mało miejsca na elektronikę. Wyważenie poprawne przy baterii na linni CG, regulator na dziobie a odbiornik przy silniku. Napęd pchajacy. Rozpietosc 1.01 cm Silnik emax 2822 chyba 2x 5g serwa 30A regulator :)zdjęcia cd 1 . . . . Dodam ze waga jest mi jeszcze na znane. Skrzydlo montowane na kolki-guma. A co naj smutniejsze jeszcze nie latał. Wieje u mnie caly czas masakrycznie 20-30 mph. Ps. Czekam na beszty Ps 2. Sorki za nie zgrabne malowanie ale się ucze malować i na tym modelu eksperymentowalem z technikami malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Co to są "beszty"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie za duży ten skłon silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Na pewno za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam jako ze kolega chyba zarzucil swój pomys z założeniem silnika do tego modelu. Ja to zrobiłem. Opisując szczegóły. Bardzo mało miejsca na elektronikę. Wyważenie poprawne przy baterii na linni CG, regulator na dziobie a odbiornik przy silniku. Napęd pchajacy. Rozpietosc 1.01 cm Silnik emax 2822 chyba 2x 5g serwa 30A regulator Myślę, że nie koniecznie tak. Można to rozwiązać w ten sposób: Wtedy pakiet w tylnej części kadłuba, no i nie zbraknie miejsca na elektronikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Co to są "beszty"? beszty - krytyka, Nie za duży ten skłon silnika? sklon i wyklon jest przeniesiony z toto-3. praktycznie to ta sama deseczka wszelkie zmiany wprowadze w trakcie oblotu. ktory bog jeden wie kiedy nastapi. Myślę, że nie koniecznie tak. Można to rozwiązać w ten sposób: JYNX.JPGJYNX.JPG Wtedy pakiet w tylnej części kadłuba, no i nie zbraknie miejsca na elektronikę. w moim przypadku usadowienie pakietu przy silniku skotkuje dowarzeniem dziobu o 35g. wiec mozna jedynie kabine powiekszyc w szerz, gdyz jesli wydloze kadlub w tyl to przesuniecie silnika tez nastapi w tyl. a wiec wieksza waga na dziob. jal sie ladnie kabelki pouklada to da sie je zgrabnie schowac. zastanawiam sie czy nie przerobic lekko skrzedel pod kadlubem aby zrobic tam cos na ksztalt kieszeni na kabelki, bo naprade jest ciasno. ale stwierdzam ze model gotowy do lotu wazy nie cale 50gram. o ile moja waga nie klamie. skrzydlo 22g + 26g wyposazony kadlub. wiec silnik jest zdecydowanie przesadzony do masy 650/700g. wiec bedzie sie dzialo. to ablo bedzie rakieta albo pocisk ziemia-ziemia z celem na kreta. ok. moja waga klamie.. pakiet: ZIPPY 1500mAh 3S1P 20C 125g silnik: emax cf2822 39g czas kipic nowa wage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Może to optyczne złudzenie ale ze zdjęcia wnioskuje jakieś 12 stopni skłonu Jeśli tyle jest to aż chce zobaczyć wideo z oblotu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jest to 15' I jest to naped pchajacy. Ja czekam Na odpowiednia pogodę. A wideo będzie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam, przy takim ustawieniu silnika śmiem twierdzić że lot zakończy się po 3 sekundach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi