Frank29 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Witam Jesienna pogoda i co budujemy skrzydełko 1,3m ale ma być w miarę szybkie i zwinne i akrobatyczne ,pytanie jaki silnik polecacie i śmigło do tego Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Ja to młody jestem, więc nie wiem. Niech mi ktoś powie, dlaczego na jesień buduje się latające skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frank29 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Aby poszaleć w ładną zimę Normalnie poradzić sie już nie można ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Niech mi ktoś powie, dlaczego na jesień buduje się latające skrzydła? Ja też nie wiem ale też buduję Frank - miałem 2 skrzydełka 1,3m z epp. Jedno ważyło 460g, drugie 1100. Napędy były zdecydowanie różne. W oparciu o informacje, które podałeś mogę podpowiedzieć: polecam silnik spalinowy lub elektryczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 To ja też coś wykombinuję bezogonowego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Niech mi ktoś powie, dlaczego na jesień buduje się latające skrzydła? a dlatego ze jak byleś młodszy to budowałeś w tym czasie latawce prowda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frank29 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Ja też nie wiem ale też buduję Frank - miałem 2 skrzydełka 1,3m z epp. Jedno ważyło 460g, drugie 1100. Napędy były zdecydowanie różne. W oparciu o informacje, które podałeś mogę podpowiedzieć: polecam silnik spalinowy lub elektryczny. Bardziej wole elektryka ,tylko cały czas mam problem z jaką mocą ten silnik , jest tyle silników w sklepach że cięzko sie zdecydować. Myślałem o mocy 300W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 a dlatego ze jak byleś młodszy to budowałeś w tym czasie latawce prowda Nie chwaląc się, ale wezwany do tablicy zeznaję, że kiedy jeszcze były organizowane Mistrzostwa Polski Latawców, to zdobyłem brąz w kategorii latawców skrzynkowych. Miałbym jak nic złoto, ale akurat podczas mistrzostw prawie nie wiało i trzeba było z holem zapieprzać po lotnisku. A że malutki wtedy byłem i nóżki miałem krótkie, to położyłem konkurencję na wysokość lotu. Stąd tylko brąz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 TeBe gratulejszyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Stąd tylko brąz Trzeba było większy kąt natarcia sznureczkami podwiązać. ED: co do silnika do skrzydełka to dobierz odpowiedni do masy jaka Ci wyjdzie po jego zbudowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi