adam99999 Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Witam dziś dostałem już ostatnią cześć do mojego RDW5 i mam pytanie. Zamówiłem do połączenia tych wszystkich kabelków o takie końcówki http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=26_37&products_id=163 3 do połączenia regulatora z silnikiem i 2 takie http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=26_37&products_id=164 do połączenia regulatora z pakietem. I tu nasuwa sie moje pytanie jak mam połączyć te końcówki z kabelkami to sie jakoś lutuje czy może jakimiś śrubkami??? A i mam jeszcze jedno pytanko jak prawidłowo podłączyć regulator z silnikiem??? Chodzi mi o to żeby nie pomylić który kabelek do którego z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Przede wszystkim przydaje się mocna lutownica. Ja zawsze trzymając w kleszczykach banan do góry otworem nagrzewam go i przy okazji zalewam otwór cyną, potem oblutujesz sobie końcówkę od regulatora co by była w cynie, potem rozgrzewając bananek aż się roztopi zalegająca tam cyna wsuwam końcówkę od regla do otworu przytrzymuje chwile co by się zespoliło i odkładam do zastygnięcia.Nie jest to łatwe ale nabierzesz wprawy.Jak ktoś zna inny sposób to chętnie poznam :wink: . Co do drugiego pytania jeśli będziesz miał na wyjście do silnika z jednej strony np. tylko męskie wtyki to nie ma problemu sprawdzisz kolejność, jeśli będzie źle to zmienisz.Ale założenie jest takie jeśli nie masz kolorów od silnika ,wpinasz środkowe wyjście z silnika w środkowe regla po czym zewnętrzne tak jak są ustawione gdy silnik jest do góry i regiel(leżą) Może coś pomogło :wink: Edit-Uzupełnij profil :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woody Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 można zacisnąć lub zacisnąć i dodatkowo przylutować na to koszulka termokurczliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 założenie jest takie jeśli nie masz kolorów od silnika ,wpinasz środkowe wyjście z silnika w środkowe regla po czym zewnętrzne tak jak są ustawione gdy silnik jest do góry i regiel(leżą) :shock: :shock: :shock: Podłączasz dowolnie. Jeśli silnik obraca się nie w tą stronę, zamieniasz miejscami dwa dowolne przewody. W niektórych regulatorach zmieniasz kierunek obrotów programowo. Może nie jest to dla Ciebie oczywiste, ale wszystkie końcówki muszą byc dokładnie zaizolowane, najlepiej koszulką termokurczliwą. Połączenia tylko lutowane, ewentualnie zacisk + lutowanie. Do połączenia regulator - pakiet lepsze są końcówki JST dla mniejszych prądów, lub T-deans do większych. Masz wtedy gwarancję, że nie pomylisz polaryzacji i nie zrobisz zwarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Cobra: :shock: :shock: :shock: Zawsze tak robiłem w kilku silnikach i albo był to fart albo reguła (działało) :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Chyba jednak fart . Chodziło mi tylko o to, że nie warto tu dorabiać żadnej teorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 No i mam problem poskładałem wszystko i nic nie chodzi:( co mam zrobić czy regulator powinien zapiszczeć czy coś po podłączeniu do pakietu bo nic nie słychać wogle nie nie chodzi POMOCY A i jeszcze jedno miałem taka dziwną wtyczke przy pakiecie i musiałem ją uciąć żeby można było podłączyć do regulatora poprzez te wtyczki i jak ucinałem ta wtyczke to miałem naładowany pakiet i coś błysneło. Czy to od tego mogł sie zepsuć pakiet i teraz nie chodzi mi nic??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Znaczy sie uciąłeś wtyk do balancera???? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 ...A i jeszcze jedno miałem taka dziwną wtyczke przy pakiecie i musiałem ją uciąć żeby można było podłączyć do regulatora poprzez te wtyczki i jak ucinałem ta wtyczke to miałem naładowany pakiet i coś błysneło. Czy to od tego mogł sie zepsuć pakiet i teraz nie chodzi mi nic??? Pewnie przecinałeś wszystkie kabelki na raz zrobiłeś spięcie... Czy pakiet mógł się uszkodzić? teoretycznie mógł ale nie musiał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Nie nie uciołem zadnego kalba od balancera tylko ucinełem pojedyńczo te grube kable i jak przeciołem 1 to coś błysneło i dalej już nic dodam że pakiet był naładowany. Wiec co to moze być pakiet do du.. czy cos innego??? A i czy regulator podczas podłączenia do poakietu powinien zapiszczeć czy coś??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 To zależy od regulatora, większość piszczy. Ale np. jak podłączam pakiet do regla bez silnika to pakiet nie piszczy ale BEC działa, tzn. podaje prąd do odbiornika i serw. Masz możliwość sprawdzenia napięcia na poszczególnych celach? Jeśli zrobiłeś króciutkie spięcie a pakiet nie spuchł to i tak powinien mieć na tyle napięcia by uruchomić ten obwód. Ja bym stawiał na to że gdzieś połączenia nie ma (zimne luty itp.). A jaki masz odbiornik? Może to on 'blokuje' ci wszystko jeśli podłączasz pakiet do regla przy wyłączonej apce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Odbiornik mam e-sky 6 ch do apki standardowej od lamki. A pakiet musz podłaczać przy wlączonej apce moze ja coś źle robie. Mi wogle nic nie reaguje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Pokaż zdjęcia jak to podłączyłeś. Po podłączeniu aku do regla powinien odezwać się regulator (a raczej silnik), nawet jak masz słaby pakiet (chyba że poniżej 4V) ale to byłby już koniec pakietu. Czy pakiet jest napuchnięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 A pakiet musz podłaczać przy wlączonej apce moze ja coś źle robie. Czy to znaczy że podłączałeś pakiet do regla przy WYłąCZONEJ apce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 No tak przy wyłączonej i przy właczonej też próbowałem i nic. A podłączyłem to tak silnik do regla regiel do pakietu i regiel do osbiornika serwa tez. Tak powinno być??? Niewiem co jest nie tak. Jak bym wiedział jak wstawić fotki to bym powklejał pare. A pakiet wygląda na normalny. A jak jest spuchniety to tylko w jednym miejscu widać czy na całej długości?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 A gaz masz na samym dole jak podłączasz pakiet? U mnie też była cisza gdy przypadkowo podłączyłem regler do odbiornika na odwrót tą trzy-pinową wtyczką. A podłączasz regiel do odpowiedniego kanału w odbiorniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Czy serwa działają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Właśnie o to chodzi ze nic ani serwa anie nic nie ruszy na każdym kanale próbowałem i nic. Właśnie nei wiem o co już chodzi może pakiecik jest walnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Masz miernik napiecia? Sprawdź ile masz na wyjściu z pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Na moje to coś jest z pakietem. Może w środku jakiś lut puścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.