idfx Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Witam ! Po dwóch tubkach wyrzuconej żywicy zatrzymałem się przed utylizacją kolejnej i postanowiłem zapytać. Sprawa dotyczny żywic do klejenia E-Poxy / Z-Poxy 5 min 15 czy 30 min. Na ogół pojemniki "oferują" tyle żywicy, że nie wiem jakby się starać nie uda mi się tego wykorzystać "na raz". Problem pojawia się, gdy po kilku miesiącach potrzebuję ją ponownie użyć. O ile utwardzacz jest w niezmienionej formie o tyle żywica wysycha, zbryla się i przypomina gęsty miód. W takim stanie nie jest możliwa do wyciśnięcia z opakowania. Nie pomaga szczelne pakowanie i zamykanie w woreczkach foliowych. Czy da się to jakoś wskrzesić ? Ogrzać, coś dolać itp. ? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Jednorazowo włożyć do ciepłej wody 35-45C na kilka, kilkanaście minut - zadziała jeśli jest gęsta ale jednorodna, zbrylona raczej do utylizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Dziękuję. Chyba raczej zbrylona, wygląda jak posklejany ze sobą cukier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Też taką miałem. Tak jak kojani pisze chwile w ciepłej wodzie i rozmieszać. Można kleić dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi