Xeo Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 W Lidlu pojawiła się szlifierka taśmowa. Na pierwszy rzut oka wygląda przyzwoicie, niebawem sprawdzę ile jest warta bo koszt jej niewielki 159zł. Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Do czego chcesz jej używać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Do ostrzenia i szlifowania drewnianych elementów Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Do modelarskich i domowych zastosowań powinna być ok pisane za pomocą telefonu więc błędy możliwe ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 W lidlu rzucili też coś co się nazywa zestaw modelarski i grawerski http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=23718 , od wczoraj jestem jego posiadaczem, jeśli narzędzia z lidla traktuje się z pewną zwiększoną delikatnością to jest to całkiem nieźle działający sprzęt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Dokładnie. Ręczne szlifowanie większych elementów jest mocno czasochłonne i nie zawsze dokładne (w sensie utrzymania kątów). Za taką cenę nie spodziewam się cudów bo sprzęt będzie sporadycznie używany. A trochę szkoda mi było zainwestować ~300zł. Szukam jeszcze sensownej wiertarki stołowej a raczej porządnego uchwytu do wiertarki bo ten co posiadam ma straszne luzy :-/ Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk W lidlu rzucili też coś co się nazywa zestaw modelarski i grawerski http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=23718 , od wczoraj jestem jego posiadaczem, jeśli narzędzia z lidla traktuje się z pewną zwiększoną delikatnością to jest to całkiem nieźle działający sprzęt. To fakt mam kilka urządzeń z ich oferty i moim zdaniem są ok. Kwestia dbania o nie ale to chyba dotyczy większości używanego sprzętu. W ofercie mają również 3-cią rękę http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=23740 w rozsądnej cenie moim zdaniem. W niedzielę muszę ją oblukać osobiście. Bo zdjęcia nie zawsze oddają rzeczywistość. Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 To też mam, do tego jeszcze wkrętarkę i uchwyt na ręczna wiertarkę,a ojciec ma zestaw do ostrzenia łańcucha piły łańcuchowej. W lidlu nie kupiłbym zestawu wierteł, śrubokrętów itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 To też mam, do tego jeszcze wkrętarkę i uchwyt na ręczna wiertarkę,a ojciec ma zestaw do ostrzenia łańcucha piły łańcuchowej. W lidlu nie kupiłbym zestawu wierteł, śrubokrętów itp no co ty ja kiedyś w UK lidlu zanabyłem zestaw bitów i do dziś używam,nie wspomnę o szlifierce oscylacyjnej na powietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Akurat zestaw bitów z wkrętarki dość szybko się zużył więc może mam skrzywienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Akurat zestaw bitów z wkrętarki dość szybko się zużył więc może mam skrzywienie z wkrętarki to zawsze shit mnie chodzi o zestaw w pudełku z magnetyczna koncówką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Wiertła faktycznie mają słabe jakościowo. U mnie po 1 wierceniu większość nie nadawała się do wiercenia a niby wiertła były do metalu. Choć ja wierciłem w alu na min obrotach. Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Aż podejdę jutro i kupię http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=23741 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Aż podejdę jutro i kupię http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=23741 Posiadam taki zestaw z linku - ogólnie fajnie wykonany, ale końcówki (bity) bardzo miękkie - płaskie powyginały się przy odkręcaniu śrubek M3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Zestaw modelarski właśnie przeszedł chrzest bojowy, sklejki 6mm za bardzo nie obrabia, z 1,5mm spokojnie sobie radzi, myślę że jego bezpieczny max to sklejka 3mm. To tak dla potomnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi