Tomek_ Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 witam kupilem depron rowkowany ( pianka pod panele, plyta dosc sztywna) jednak jest on strasznie kruchy i malo elastyczny, ma 3mm i jest jasno-zielony z tego co widzialem to sa jedynie zielone i srebrne, plyty 6mm sa tez rowkowane :roll: gladkich nie ma w instrukcji do RWD-5 jest opisany IzoFloor z Decory, ale tego nie moge nigdzie znalesc, pytalem w sklepach z panelami, w PSB :roll: juz nie wiem gdzie patrzec, ta plyta sie nie nada za bardzo bo na skrzydla zbyt krucha i sie nie chce wygiac, a na kadlub nie bardzo bo ma rowki i albo nie sklei dobrze albo oplyw bedzie gorszy wiecie moze gdzie mozna by dostac cos takiego w Rzeszowie lub Tarnowie ? pozdrawiam Tomek_ ps. jaki klej do tego ? UHU to nazwa kleju ? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 pewnie ogladales depron z Arbitonu, jest strasznie kruchy, ale tylko 6mm , 3 mm jest ok, zrobilem z niego modelik, po krecie zostal z niego tylko pyl Odradzam baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 a klej dokładnie nazywa się UHU POR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 w takim razie jaki polecicie ? jest cos jeszcze oprocz izoflor ? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 w RCMB w Rzeszowie zawsze brałem depron 6mm gładki jasny. jest twardy i kruchy ale po oklejeniu kolorową taśmą pakową robi się strasznie wytrzymały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ja zakupiłem depron w www.rcabc.com ceny nie takie złe i arkusze 120cmx50zm. depron gładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 6 za depron + pewnei 2*tyle za wysyłkę. lepiej w sklepie z panelami za 3.60 a cieńszy poniżej 3zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 ja swoja rowkowana 3 mm kupilem za 1,80 - niestety nie nadaje sie - przynajmniej nie na skrzydla, bo jest zbyt sztywna i krucha slawko - a rowkowana jest moze ? taka jak jest w instrukcji do RWD-5 aby mozna bylo ja zwinac o 180 stopni ps. nawet balsa jest drozsza niz normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 rowkowany ciemny 3mm kupi praktycznie wszędzie. proponuję najpierw okleić go taśmą a potem giąć na skrzydle. cuda ca się zrobić gładki 6mm kupi w niektórych marketach w rzeszowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 niestety jedyne co mi sie udalo dostac to czarny "rowkowany" 3mm (falowana jedna strona) i 6mm ale ... rowkowany - kupowalem w castoramie w rzeszowie na rejtana, o gladkim nie slyszeli :crazy: bede probowal, co zrobic aby jakos to wzmocnic ? jak ciac ? wzdluz czy w poprzek rowkow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 nie potrzebujesz go wzmacniac, po prostu dajesz rowkami na "lewa strone" czyli np do srodka kadluba, co by ladniaj wygladalo. jezeli elementy trzeba giac, to sprawdz w ktora strone lepiej sie gnie, bo nie jest to takie oczywiste ze w poprzek "słoi". pozdrawiam Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 na statecznik można przeszlifować strona rowkowaną, wtedy z taśmą pakową widać tylko z bliska rowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.