miro-er1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 jak eco deco to beda ci schly z pol roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Schną dośc szybko, ale potem są takie klejące w dotyku. Ja je malowałem później lakierem do parkietów 3V3, też wodorozcieńczalny i już się nie lepiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 no wlasnie, lepią sie jeszcze pół roku po malowaniu, o to mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 To dość cenna wskazówka. Dla tego jednak zamówię pactre lub coś podobnego. I wtedy pomaluje na spokojnie aerografem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Schną dośc szybko, ale potem są takie klejące w dotyku. Ja je malowałem później lakierem do parkietów 3V3, też wodorozcieńczalny i już się nie lepiło. Nie wiem czy mówimy o tych samych aerozolach ,ale malowałem przedwczoraj farbami Eco-Color Fun Cuba i po 20 minutach był suchy ,ale kleił sie tak jak napisał Robert. Pomogło postawienie go na godzinkę przy kominku- temperatura tak na oko, około 40 stopni i przestał się lepić do palców. Wczoraj próbowałem polatać-wiało jak diabli i minus 6 stopni , po 4 minutach lądowałem byle szybciej w pobliskich badylach i nic się nie przykleiło do malowanych powierzchni. Marcin mam jeszcze prośbę, napisz coś o oblocie Twojej Ekstry. Mam taką samą, tylko klasyczną z balsy i sklejki ale podobnie jak Mirek trochę boję się że pierwszy oblot może być ostatnim. Co prawda zbudowałem Ultrona i jeszcze jednego krzyżaka z depronu i latało się nimi fajnie ale utukłem je po 4 - 5 lotach . Straty niewielkie ( depron ) Ale Ekstra zbudowana klasycznie - i kret po pierwszym starcie może boleć !!!! Dlatego wolę najpierw poczytać o doświadczeniach innch pilotów -zapewne lepszych odemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak oblatam to na pewno coś napiszę jak sie uda to nawet coś nakręcę Tak wygląda po dzisiejszym malowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Bardzo fajnie wyszła! A farby schnące wieki (bo jak się kleją do palców i innych rzeczy to znaczy, że nie wyschły) to te: seria Eco Revolution. Miałem 3 kolory. (zdjęcie z sieci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ja wreszcie kupiłem Tamiya enamel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Uuuu, toś się szarpnął. Extra jest malowana nimi? Nie zżarły Ci pianki? Pytam, bo one są na dość agresywnej bazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Czy sie szarpnąłem? Jeden kolor 6 zł użyłem dwóch wiec to nie tak dużo no i oryginalnego rozcieczalnika za 8 zł. Ale mi on pachnie troche jak benzyna ekstrakcyjna, więc pewnie benzyny można by użyć. A pianki nie rusza w ogóle wiec nie ma sie co o to martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Nie wiem dlaczego, ale założyłem, że to model 1,4m. Fajnie, że wyszło tanio i dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 No podoba mi sie ta Extra. Czekam na filmik z oblotu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dziś EXTRA odbyła swój dziewiczy lot Na pewno wsadzilem za słaby silnik, niby jest wstanie na nim lecieć pionowo w górę ale silnik mocno sie grzeje, także kupie coś mocniejszego. Pierwszy lot to było głównie trymowanie wiec ciężko coś wiecej powiedziec, na małych wychyleniach można sobie bez stresowo polatać, na dual rate-ach jest już troszke żwawsza I krótki filmik... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 witam . bardzo fajnie lata , gratuluje oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Przyłączam się do gratulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 A dziekuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman67 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Koledzy właśnie zaczynam budować ten model macie może więcej zdjęć z relacji budowy? jak zamocowaliście podwozie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi