lukas90 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Chciałem spróbować polatać z kamerą GoPro 3, ale bixler2 okazał się za słaby. Mocowanie wykonałem na plastiku ze złączką: Baterię przesunąłem do tyłu na tyle ile mogłem, ale i tak musiałem dociążyć tył, aby wyważyć model. Bateria 9V przyklejona na ogon okazała się odpowiednia. Waga kamerki z mocowaniem to 178g, do tego bateria 34g, czyli ok 210g całość- trochę dużo. Myślicie, że na "fabrycznym" silniku bixler powinien to uciągnąć? Po kilku wyrzutach zrezygnowałem bo w ogóle nie chciał się wzbić. Jest dużo filmików na yt "bixler2 gopro" , ale nie wiem, czy nie mają oni mocniejszych silników. Jak myślicie? Powienien dać radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Wyciągnij ją z obudowy. Z wagą to bixler by sobie poradził, ale z oporem stawianym przez tą wystającą obudowę może być trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Dokładnie jak wyżej, kamera przysłania też śmigło więc sprawność na pewno sporo maleje. Bixler fabrycznie powinien dźwignąć spokojnie 100-150 gram, zrób sobie ze sklejki drugą kabinę mocowaną np. na wpust, magnes czy gumki wraz z łożem na gopro tak aby była jak najniżej (nie tak jak teraz). Coś takiego : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas90 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Wyciągnij ją z obudowy. Z wagą to bixler by sobie poradził, ale z oporem stawianym przez tą wystającą obudowę może być trudno. Bez obudowy było by 100g mniej i sama kamerka jest malutka. Ale chyba bałbym się ją puścić bez ochrony. Ewentualnie pomyślę, żeby wykonać jakąś "obudowę" z gąbki czy czegoś, co będzie choć trochę chroniło kamerę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Klapy i w gaz powinno się unieść choć szału nie będzie pisane za pomocą telefonu więc błędy możliwe ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Bez obudowy było by 100g mniej i sama kamerka jest malutka. Ale chyba bałbym się ją puścić bez ochrony. Ewentualnie pomyślę, żeby wykonać jakąś "obudowę" z gąbki czy czegoś, co będzie choć trochę chroniło kamerę Łukaszu, gopro spada ludziom z szybowców, samolotów rc, rakiet, przeżywa wypadki komunikacyjne (gdzieś widziałem film jak gopro nagrywa swoje koziołki po ulicy zaraz po opuszczeniu kasku durnego motocyklisty) więc bez obudowy nic mu nie będzie. Sprawdz jednak ciąg statyczny napędu. Bixler 2 ma już spore śmigło i +200g nie powinno stanowić problemu, chodź będzie odczuwalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas90 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Łukaszu, gopro spada ludziom z szybowców, samolotów rc, rakiet, przeżywa wypadki komunikacyjne (gdzieś widziałem film jak gopro nagrywa swoje koziołki po ulicy zaraz po opuszczeniu kasku durnego motocyklisty) więc bez obudowy nic mu nie będzie. Wiem, że gopro jest pancerne, ale wszyscy używają jej w obudowie, bez niej mogła by nie wytrzymać takich upadków. I nie obrażaj motocyklistów, sam niekiedy jeżdzę i nagrywam.. Szybka prowizorka i mam nową obudowę kamerka jest teraz obłożona mięciutką gąbką i odchodzi ponad 100g z obudowy.. Na zdjęciu poklejona byle jak, później ładnie okleiłem i trzyma się elegancko. Teraz wymienię śmigło na jakieś lepsze, a później ewentualnie silnik. Bo mimo wszystko brakuje trochę mocy, żeby się wzbić wysoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 ... I nie obrażaj motocyklistów, sam niekiedy jeżdzę i nagrywam.. ... Ja też mam zwykle kamerę na kasku Jednak duża część takich filmów jest dowodem mało rozwiniętej wyobraźni kierującego. Ale nie o tym temat. Jak już coś nagrasz to wstawiaj film. Z chęcią pooglądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas90 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Jasne, jutro coś może nagram. Dzisiaj kręciłem, ale okazało się, że kamera za wysoko łapała i mało widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Wydaje mi się, że w takiej pozycji będzie głównie widać niebo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas90 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Wydaje mi się, że w takiej pozycji będzie głównie widać niebo. racja, po zamocowaniu troche ja skierowalem w dol ale jeszcze za malo. Chcialem zeby dziob nie byl widoczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas90 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jest film..trochę brzydka pogoda, dlatego też słaba widoczność https://www.youtube.com/watch?v=jdC3wGIWkP0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi