Skocz do zawartości

Podgrzewacz swiecy zarowej - podłaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem podgrzewacz swiecy żarowej nie wiem jak go podłączyć do modelu ktos pomoze?

I jak do sprawdzić czy wogole jest sprawny?

tak wygląda:62124064643806440193.jpg

Opublikowano

Lepsze zdjecie ew we wtorek.

Dokładniej chodzi mi o to aby podgrzewało to urządzenie swiece na niskich obrota silnika tylko.
Aparatura Hitec Aurora 9

Opublikowano

Bez instrukcji podgrzewacza nic nie zrobisz wiec pytaj twórce modello@poczta.fm

Poza tym dobrze ustawiony silnik nie potrzebuje takich bajerów

Napisałem na e-mail - dzięki

Mój silnik SuperTigre 14,7ccm pracuje ok na wolnych obrotach ale gdy zarżę świece z panelu startowego, zdecydowanie lepiej delikatniej i ciszej pracuje, przy teraźniejszych temperaturach.

Opublikowano

Przy dzisiejszych temperaturach stosuje się cieplejszą świece. Przy zastosowaniu wspomagacza nie będziesz wiedział kiedy ci świeca zacznie padać no i poza tym szkoda wagi. Fakt że niskie masz stabilniejsze ale... w moim asp4ccm wolne obroty mogę policzyć z zegarkiem w ręce a jest tylko dobrze ustawiony...

Tak pryka mój asp4cm

Opublikowano

Instrukcja poszła na PW. Mam taki podgrzewacz i nawet  znalazłem instrukcje. Co do zasadności stosowania , każdy ma swoje zdanie . Ja stosuje we wszystkich silnikach , które  ustawione są cylindrem w dół.  Ogólnie zasada jest taka ,że silnik najpierw musi chodzić sam z siebie, a dopiero później dokładamy żarzenie  pokładowe.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.