Krzysiek M Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Właśnie dobiłem targu z forumowym kolegą i stałem się posiadaczem tego otóż modelu (Fotka usera KRUK , mam nadzieję że nie będzie miał za złe, że wokorzystałem jego fociszke Serwa jakie chce upchać to 6 szt hitec hs 82 mg ( takie posiadam ) mam nadzieję , że dadzą radę Posiadam również regulator 65 A Czego potrzebuję ?Silnik , pakiet i łopatki ale mam już taki mętlik w głowie , że nie wiem co wybrać . Podpowiedzcie co w rozsądnych pieniądzach można tu wykorzystać Wiem , że to pojęcie względne ale rozważę wszystkie propozycje . Na napęd chciałbym przeznaczyć około 150-200 polskich zielonych papierków , chociaż dolarki też wchodzą w grę ( czyt . hk) Aha co do zasilania to wyjdzie w praniu jak już będzie motorek , 3s czy 4s ? zobaczymy . Czego oczekuję ? Szybka winda w górę i szybowanko z nutką jakieś wariacji wręga 40 mm wg producenta. Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Rzeczywiście mój błąd , także ogromna prośba do moderatora o przeniesienie do działu motoszybowce Pierwsza propozycja i już bardzo mi na rękę, ponieważ cenowo wychodzi bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ten silnik akurat mam, testowałem na 4s i 3s. Wyszło mi, ze na 4s do jakiegoś małego hotlinerka. To jest silnik ewidentnie na 3s ! 3s i śmigiełko Aeronaut (czarne)13x6,5 - statycznie nieznacznie przekracza dopuszczalny prąd. Na 4s lepsza byłaby odmiana 800 obrotowa - jest taki na H.K. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ten silnik akurat mam, testowałem na 4s i 3s. Wyszło mi, ze na 4s do jakiegoś małego hotlinerka. To jest silnik ewidentnie na 3s ! 3s i śmigiełko Aeronaut (czarne)13x6,5 - statycznie nieznacznie przekracza dopuszczalny prąd. Na 4s lepsza byłaby odmiana 800 obrotowa - jest taki na H.K. - Jurek Generalnie posiadm pakiet 4s 3000m Możliwe że da rade . Czyli wersja 840kv http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42048__Turnigy_GliderDrive_SK3_Competition_Series_3858_4_6_840kv_EU_Warehouse_.html?strSearch=3858 do tego łopatki 13x6,5 plus pakiet pod 4s i tu cytat z hk " best prop: 13x6.5: 40A, 9200rpm, 3.3kg thrust, 92km/h pitch" Mamm nadzieje że da rade Jutro odbieram aure , to porobie zdjątka co i jak Dzięki za informacje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilatus D4 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 A ile ta Aura, waży w chwili obenej, a ile będzie ważyć do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Dokładnie nie mam jeszcze informacji o wadze , ale to co na zdj , wg producenta waży 1000g EDIT 1 :Jest jeszcze opcja by puścić ten silniczek (3858 840kv) na 3s ze śmigłem 14x8 co powinno dać ok 2,5kg ciągu co wydaje mi się że powinoo spokojnie wystarczyć EDIT 2 : Znalazłem jeszcze ciekawy temat odnośnie tego zespołu napędowego http://pfmrc.eu/index.php?/topic/48168-ciąg-statyczny-waga-modelu/page-2 ---> wydaję się że to może być to czego oczekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dokładnie nie mam jeszcze informacji o wadze , ale to co na zdj , wg producenta waży 1000g EDIT 1 :Jest jeszcze opcja by puścić ten silniczek (3858 840kv) na 3s ze śmigłem 14x8 co powinno dać ok 2,5kg ciągu co wydaje mi się że powinoo spokojnie wystarczyć EDIT 2 : Znalazłem jeszcze ciekawy temat odnośnie tego zespołu napędowego http://pfmrc.eu/index.php?/topic/48168-ciąg-statyczny-waga-modelu/page-2 ---> wydaję się że to może być to czego oczekuje EDIT 3: Czekam na zamówienie! Konfiguracja jaka wybrałem przedstawia sie nastepujaco : Silnik 3858 840 kv Regiel ztw 65a Serwa 6 szt hitec Hs 82mg Kołpak turbo 40mm Zasilanie 2200mah 11.1v Śmigiełko 14x6 badz 14x8 to jeszcze musze nad tym pomyśleć . Chce aurę zrobić możliwie lekko , by można bylo spokojnie lapac termike Dzieki za pomoc , jak dojdzie wyposażenie to będę dalej prowadził relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Aha no i o najważniejszym zapomnialem , niestety skrzydło nie będzie lakierowane . Poszedłem na łatwiznę i zostanie oklejony folią. Co do kadłuba to chcialbym go jakoś pomalować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Ok w takim razie , będzie tak jak Pan poleca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Pierwsza czesc zamówionych części juz dotarła tj silnik i cala elektronika . Dzisiaj zamówiłem troche pierdulek ( cala galanteria , popychacze itd itp) zostały oklejone juz końcówki skrzydeł , jutro może uda się okleić centroplat i motylek . Zdjecia wstawie jutro . Pozdrawiam K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Witam Krzysztof. Wiem że temat mocno ostygł, ale że jestem zainteresowany więc pytam masz może jeszcze ten model ? jak się nim lata/ jak termika, zbocze itp ? wrzuć fotki jesli możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Coś mi się zdaje, że model jeszcze przed ulotnieniem widziałem na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 ha szukam modelu na zbocze i tak właśnie wpadła mi w oko Aura, ale nawet o film na YT ciężko więc chciałem zapytać u źródła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Aura na zbocze ? Na MH-32 ? To już lepsza powinna być Harpia, z uwagi na profil. W Modellocie mieli fajną zboczówkę... Wykonanie, przynajmniej egzemplarz który oglądałem na Żarze - mistrzowskie ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 W Modellocie mieli fajną zboczówkę... Czy ma Pan może na myśli Czyżyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Aura na zbocze ? Na MH-32 ? To już lepsza powinna być Harpia, z uwagi na profil. W Modellocie mieli fajną zboczówkę... Wykonanie, przynajmniej egzemplarz który oglądałem na Żarze - mistrzowskie ! - Jurek Pamięta pan model Panie Jerzy ? czy nie chodzi przypadkiem o Barakudę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Na 100% nie Barakuda ! Na 99% - Czyżyk ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Czyżyk bardzo fajnie i szybko lata na zboczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Właśnie przymierzam się delikatnie do Czyżyka jako mojej pierwszej typowej zboczówki. Bez napędu. Cieszą mnie zatem pozytywne opinie (bo tak rozumiem Wasze wypowiedzi). Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi