pawellukasz Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam, Mój kolega robi na frezarce cnc formę dla innego modelarza, zamierza on robić w niej skrzydła z pianki EPP do modeli. Zdziwiłem się lekko, bo nie sądziłem że taka pianka jest dostępna np. w takich opakowaniach jak pianka do montażu okien. Czy wiecie coś na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Skrzydła z EPP robi się na wtryskarce. Nie istnieje EPP w takiej formie jak pianka budowalana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Mylicie EPP z Elaporem i innymi wynalazkami. Modele z Elaporu robi się na wtryskarkach a EPP występuje w formie płyt czy bloków i tnie się ją na gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Elapor to nazwa handlowa EPP produkowanego przez firmę Multiplex Modellsport GmbH & Co. KG. EPP robi się na wtryskarkach w formie jakiej się tam się chce, również skrzydeł i kadłubów. EPP produkowane przez Multiplexa nadal jest EPP, tyle że Multiplex używa własnej zastrzeżonej nazwy Elapor. W formie głównie płyt i bloków produkuje się EPS i XPS. EDIT: No dobra, Elapor to nie jest czyste EPP, to jest Multiplexowa mieszanka EPP z dodatkiem czegoś. EDIT2: Z ciekawości poczytałem więcej o Elaporze i jedna źródła podają, że to jest modyfikowane EPP, a drugie, że to jest EPO. Więc sam już nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 A mozna gdzies kupic bloki multiplexowego Elaporu? Np do napraw modeli czy modyfikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Elaporu w blokach nie kupisz, ale EPP kupisz w płytach: http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/MATERIALY-DO-BUDOWY-MODELI/Plyty-EPP-depronowe-mosiezne-i-miedziane/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Skleic CA kilka warstw to i kabinke wystrugam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Tu można kupić (chyba): http://www.styromax.com.pl/oferta.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi