a_skot Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam. Poszukuję planów Cataliny. Jeśli macie coś na ten temat, najlepiej w formie elektornicznej to proszę o kontakt
Leda_g Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Tutaj masz firmę która ma plany róznych modeli (ma Cataline) i wycina do nich elementy (USA) http://www.lasercutusa.com/ Tutaj masz plany i zdjecia i opisy http://www.airwar.ru/enc/sww2/pby.html Podaj maila to ci wyślę plany
Henryk S. Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Mam plany modelarskie PBY 5A ,,Catalina" w skali 1:12,8 Opracowane przez Lecha Podgórskiego,jeżeli takich poszukujesz,podaj adres do przesyłki na PW.
Boogie Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Ale Panowie dajcie mu tylko jesli przysiegnie, ze model bedzie balsowy!!
a_skot Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ale Panowie dajcie mu tylko jesli przysiegnie, ze model bedzie balsowy!! Mowy nie ma :!: Będzie depronowy :twisted: No, z jakimiś elementami balsy może sosny :wink:
Henryk S. Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Jarku jak Ty chcesz wykonać model o rozpiętości prawie 2,5m z deoronu. Zrób zgodnie z planami które Ci wysyłam,a nie kombinuj,jak koń pod górę. Mam te plany bo miałem zamiar budować ten model,tylko że w skali 1:10 o rozpiętości 3172mm jako makietę.
-==PEGAZ==- Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Mowy nie ma :!: Będzie depronowy :twisted: No, z jakimiś elementami balsy może sosny :wink: BRAWO !!!
Boogie Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja nie powiedzialem, ze nie lubie depronu, bo sam mam sporo modeli depronowych. Ale po prostu widac talent Jarka to az mi sie "noz w kieszeni otwiera" i najchetniej pocialbym Twoje cale zapasy depronu. Do balsy marsz!!!! Uwazaj, bo zaczne sie modlic, zeby wyskoczylo Ci jakies uczulenie na depron 8)
a_skot Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Jarku jak Ty chcesz wykonać model o rozpiętości prawie 2,5m z deoronu... A widziałeś spalinową :!: Cessnę 195 z depronu jaką rzeźbi Wojtek f-150? Rzuć okiem tutaj Plany rzecz jasna nieco przeskaluję tak do rozpiętości 1,2 - 1,5 m a może więcej :wink: Muszę zebrać jeszcze trochę materiałów, policzyć ew. masę, dobrać silniki i brać się do roboty
Zibi Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Witam, Jak już pisałem w innym wątku, składam właśnie zestaw Cataliny HVP. Model ma rozpiętość 1430mm. Ale zanim zacząłem ją składać, zrobiłem z kadłuba formę. Jeżeli byłbyś zainteresowany jej wypożyczeniem to się dogadamy. Warunki do uzgodnienia, płatność w naturze :wink:
Zibi Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam, Niestety propozycja z wypożyczeniem formy już nie aktualna - Inny chętny już się zgłosił. Ale sądząc po braku odpowiedzi przez tyle dni, nie była to ciekawa propozycja...
a_skot Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Niestety propozycja z wypożyczeniem formy już nie aktualna... Sorki, propozycja była ciekawa ale do "uruchomienia" projektu jeszcze daleko :wink: Ciągle jestem na etapie kompletowania materiałow. Myślę, że budowę rozpocznę najwcześniej po wakacjach.
Zibi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam, Nie ma sprawy, "co się odwlecze to nie uciecze..." Może na "po wakacjach" będą ciekawsze oferty. W każdym razie jak byś do "Cat'a" o rozpiętosci 1430mm potrzebował wytłoczek (kabinki, pływaki, gondolki itd) daj znać, coś się znajdzie ;-)
Radar_op Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 mam cataline kontakt radar_op@interia.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.