amks22 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Witam Ostatnio na naszym lotnisku w Kętach niespodziewanie ostro przyziemił Yak Po wstępnych oględzinach okazało się iż wał obraca z sporym oporem Dla zainteresowanych kilka fotek z rozbiórki i weryfikacji silnika Okazało się że na wskutek uderzenia poleciały łożyska oraz krótki wałek Silnik praktycznie na dotarciu bez żadnych śladów nadmiernego zużycia oryginalnie zatosowano łożyka FAG 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 O to się Seba ucieszy że silnik nada się jeszcze do użytku . Przynajmniej się dowiedziałem jak mój też wygląda w środku... Pamiętasz jak to złożyć z powrotem do kupy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Hehe robiłem fotki ale nie ma źle uszczelki są w Handzie łożyska w Stożku a krótki wałek się wyprostuje u Papli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Częsci kupione silnik dostanie Japońskie łożyska Nachi o podwyższonej wytrzymałości oby nie były testowane jak te fabryczne polecam hurtownię Stożek dobrze zaopatrzona Uszczelki dobrałem w hurtowni sprzętu ogrodniczego Hand bardzo pomocna okazała się tablica wał pojechał na kontrolny pomiar bicia a wałek zostanie wyprostowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Amks22: Ostatnio na naszym lotnisku w Kętach niespodziewanie ostro przyziemił Yak. Rzadko u was bywam, więc nie jestem w temacie.Chodzi o tego dużego Yak'a w malowaniu Red Bull'a ? Co się stało, jakie były przyczyny, że przyziemił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 No ,było to tak, że Seba sobie latał , naprawdę pięknie ,powoli i nisko ,wysoko i szybko Podczas zawisu na 3/5 metrach silnik zgasł...model pionowo puknął w ziemię.Straty symboliczne w modelu natomiast poszły tłumiki,śmigło.Powód zgaśnięcia został momentalnie odgadnięty-brak paliwa w zbiorniku..Seba zapomniał dotankować po pierwszym locie. Dlatego silnik poszedł do rozbiórki aby sprawdzić co i jak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Łożyska wprasowane i silnik powoli wraca do pierwotnego stanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi