marek rokowski Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 zachecony prze chłopaków właśnie rysuję następną halówkę... ) kto zgadnei co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Coś ma z Mustanga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Thunderbolt ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Thunderbolt ??? tak, Thunderbolt powinien się nieźle sprawować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 tak, Thunderbolt powinien się nieźle sprawować Wygląda zachęcająco Ale.... Jeśli mogę wcisnąć swoje 3 grosze: Marku, warto w tych halówkach dać większe stateczniki i jeszcze większe stery (zarówno SW jak i SK), aby przy małych prędkościach też można było zapanować nad maszyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja w spicie powiększyłem tylko SK o jakiś centymetr po obrysie. Wychylenia mam ustawione na max. Steru wysokości nie ruszałem bo jego powierzchnia jest wystarczająca, może w FW 190 jest inaczej. Ten thunderbolt ma SK całkiem konkretny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja w spicie powiększyłem tylko SK o jakiś centymetr po obrysie. Wychylenia mam ustawione na max. Steru wysokości nie ruszałem bo jego powierzchnia jest wystarczająca, może w FW 190 jest inaczej. Mi brakuje wychyleń w moich obu Fokach (w drugiej mam powiększony SK - średnio pewnie o 5mm po obrysie i przesunięty zawias SW o ok. 10mm do przodu). Może mam krótkie dźwigienki na serwach, albo latam w za małej hali ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 hehe tak też i są pomyślane na rysunku powyżej nei ma jeszce naniesionych linii cięcia - no może za wyjątkeim steru kierunku usterzenie poziome dzielone jest podobnie: mały statecznik poziomy z dużym sterem wysokosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Sobotnie latanie na hali,gimnazjum na Malowniczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 To ja jeszcze dodam film od siebie: http://youtu.be/9mPyTeamZJY ps - latało się świetnie, ale przy czterech modelach w powietrzu jednocześnie ciężko się połapać gdzie kto jest. Na chwilę obecną latają trzy typy modeli: fw 190, me 109 i spitfire. Marek tworzy, lub już stworzył thunderbolta, a ja zamówiłem u Niego ił-a 2. Co do strat w takich walkach to najbardziej cierpią śmigła, głównie przy kontakcie z parkietem, same modele z uwagi na niską wagę i małe prędkości nie odnoszą dużych obrażeń. Nie sądziłem, że taka halowa konstrukcja tak dobrze zniesie kolizje. W swoim następnym modelu na pewno dokleję nakładki po obu stronach kadłuba tuż za silnikiem, tym bardziej że były dołączone do zestawu. Bardzo wzmocni to konstrukcję i silnik nie powinien się tak szybko wybudować przy kolizji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Strasznie długie te tasiemki - na tak małej powierzchni chyba lepiej by się wałczyło, gdyby skrócić bibułę o połowę. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 I pocienkować o połowę bo śmigła nie dają rady ich ciąć, ale na razie nasze walki na hali są (tak mi się wydaje ) w fazie eksperymentu, więc latamy na dłuższych taśmach. I tak jest problem z trafieniem w taśmę, bo modele są bardzo zwrotne, to nie ESA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Thunderbolt wycięty waga 39g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 W najbliższą sobotę odbędzie się w Warszawie impreza modelarska, którą warto odwiedzić. Wszystkie szczegóły są na plakacie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi