kielonnn Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam Mam pytanie do znawców, posiadam od niedługiego czasu aparature Turnigy 9xr. Z racji, że mamy pogodę i porę roku za oknem jaką mamy, ciężko jest polatać. Chciałem polatać na symulatorze, ale tematy które były w internecie nie odpowiedziały na moje pytania. Radio posiada wejście JR oraz futaba. Teraz pytanie: Czy jest w sklepach modelarskich do kupienia kabel, jak tak to gdzie jakie, może jakiś link od was lub czytałem o kablu JACK JACK jeżeli taka opcja to prosiłbym i schemat dla "zielonych" z elektroniką Z góry dzięki i pozdrawiam.
micro Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Jack-jack i kartę dżwiękową sobie odpuść (bardzo to upierdliwe i nie na każdym kompie czy systemie zadziała). Najlepiej kupić np. FMS Simulator , do tego darmowy BMI Flight Simulator, skalibrować drągi i wuala . Dzisiaj nawet na plekach udało mi się chwilę polatać
kielonnn Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 Myślałem że będzie wiecej propozycji
WRC Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja używam takiego kabelka Jack -USB do tg9x i jestem zadowolony koszt około 30zł na alledrogo pisane za pomocą telefonu więc błędy możliwe ????
piotrkovski Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Z tym kablem jack-usb takie same historie się dzieją jak z kablem jack-jack. Nie każdemu działa. Sprawdź jaką masz kartę dźwiękową, jeżeli nie masz realteka to możesz spróbować jack-jack mi na 2 kompach z tą kartą nie poszło. Na jakiejś innej laptopowej śmigało
WRC Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Trzeba tylko aparaturę przerobić lub wyjmować moduł nadawczy bo z modułem bez przerobienia to nikomu nie działa, a że "kielonnn" ma 9xr a to ponoć jest poprawiona 9x to może zadziałać bez wynajmowania modułu choć pełny na 100% nie jestem fajnie by było żeby się wypowiedzieli użytkownicy 9xr pisane za pomocą telefonu więc błędy możliwe ????
micro Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Mam 9XR i nie ma problemu. Działa z nadajnikiem i bez, jak kto lubi .
Elkojote Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Musisz mieć takie coś https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20964__USB_Simulator_Cable_All_in_One.html A jak zakupy w kraju to pisz do tego gościa USB Typ #2 http://allegro.pl/aparatura-turnigy-9xr-pro-nastepca-9x-gw-6m-gr-i4839058435.html
robertus Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 W T9X mam taki http://hobbyking.com/hobbyking/store/__24348__USB_Simulator_Lead_for_Turnigy_GTX3_Transmitter_VRC_Sim_Compatible.html Działa na każdym kompie od XP do Win8.1 Moduł trzeba wyciągnąć
mknet Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Osobiście od zawsze używam zwykłego kabla jack-jack mono oraz karty dźwiękowej wbudowanej w PC. Nie miałem nigdy problemu z tym rozwiazaniem, działa na każdym urządzeniu na których instalowałem/używałem symulatora. Najważniejszejszą rzeczą jest poprawna konfiguracja programu ppjoy, reszta czyli smartpropoplus to już detal.
robertus Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Odpaliłeś to na win7 64bit? albo win8 64bit. Bo mi się nie udało.
mknet Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Odpalałem na Vista, XP, 7 32bit. Na 64 niestety nie było mi dane
poharatek Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ja odpaliłem; zarówno na 7 64 bit, jak i 8 64 bit. Nie instalowałem w ogóle ppjoy'a, natomias trazem ze smartpopoplus zainstalowałem "vJoya", a w samym programie jest włączone "Virtual joystick extension". Co ważne, żeby zadziałało w ten sposób, do komputera musi być podpięty jakiś kontroler gier - u mnie jest to pad od xboxa.
kielonnn Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ok dzięki za odpowiedzi. Spróbuje metody Jack Jack tylko potrzebuje schematu to zlutuje sam, chyba że w sklepach takowe znajde A i w radiu mam wejście pod JR jack
Rekomendowane odpowiedzi