Robert Tomzik Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam, mam już dwa sezony wylatane na trenerku 60 z Phoenixa i na przyszły sezon chciałbym zakupić dolnopłacik, którym można już potrenować akrobacje, ale też przyjemnie spokojnie polatać. Wyposażenie jakie posiadam które chciałbym użyć w modelu: - aparatura Futaba T7C - silnik Os Max 75 AX - koszt modelu - do 1000zł. Modele jakie wstępnie biorę pod uwagę: - ESCAPADE .61/EP SPORT Plane ARF - Samolot GREAT PLANES - AT-6 Texan .61 - .91 ARF - Samolot PHOENIX MODEL - P-51 Mustang .61-.91/15cc ARF - Samolot PHOENIX MODEL - SUPER CHIPMUNK 90 RF Co koledzy polecie? A może jeszcze coś innego? Półmakiety podobają mi się, ale Escapade chyba najbardziej jest treningowo akrobacyjny
skuter Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Znając twoje preferencje Robert zdecydowanie poleciłbym Ci ostatnią pozycję. Fajny modelik, a ze stajni The World Models koszt około 500PLN. Escapade trochę za mały do twojego silnika, Mustang i Texan za mało akrobacyjne moim zdaniem. CHIPMUNK da ci spore możliwości do treningu akrobacji a jednocześnie będzie łatwy w pilotażu i wybaczy wiele błędów. Sam się zastanawiałem nad tym modelem do Webry 91 ale ostatecznie będę budował Capa 232. A jak tam prace nad uwięzią?
Jano Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 http://www.nastik.pl/phoenix-tiger-p-1465.html To jest moja propozycja.Model sprawdzony. A gdybyś naprawdę chciał model który sprawi Ci kupę radochy to zastanów się nad jakimś FunFlajem.
M.Ch. Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, mam już dwa sezony wylatane na trenerku 60 z Phoenixa i na przyszły sezon chciałbym zakupić dolnopłacik, którym można już potrenować akrobacje, ale też przyjemnie spokojnie polatać. Wyposażenie jakie posiadam które chciałbym użyć w modelu: - aparatura Futaba T7C - silnik Os Max 75 AX - koszt modelu - do 1000zł. Modele jakie wstępnie biorę pod uwagę: - ESCAPADE .61/EP SPORT Plane ARF - Samolot GREAT PLANES - AT-6 Texan .61 - .91 ARF - Samolot PHOENIX MODEL - P-51 Mustang .61-.91/15cc ARF - Samolot PHOENIX MODEL - SUPER CHIPMUNK 90 RF Co koledzy polecie? A może jeszcze coś innego? Półmakiety podobają mi się, ale Escapade chyba najbardziej jest treningowo akrobacyjny Witaj, a ja polecam Ci Escapade .61. Mam ten model - jeszcze nie latałem bo muszę kupić silnik (Saito FA 125), ale bardzo dużo czytałem na jego temat - same pozytywy. Rozmawiałamem z b. doświadczonym użytkownikiem - twierdzi, że model może latać bardzo spokojnie, lądować na małej przestrzeni a jak odkręcisz gaz to kręci piękną akrobację. Jakość konstrukcji, folii, galanterii, pakowania, instrukcji rewelacyjna. To wszystko za bardzo rozsądne pieniądze. Podobnej wielkości Pulse z Hangar 9 jest ponad 500 PLN droższy. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez M.Ch.
Robert Tomzik Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2014 Dzięki koledzy za odpowiedzi Tomku uwięź póki co w powijakach, brak czasu na pogrzebanie przy modelach. Pewnie na kolejny sezon przygotuje dwa modele, te co mam i polatamy Co do RC również skłaniałem się ku Escapade i Chipmunk. Po nowym roku będę przymierzał się do zakupu Michał czterotakt 20ccm nie będzie za duży do eskapade? Kolega ma Frenzy z tym silnikiem i rzadko kiedy lata na pełnym, a robi nim wszystko.
M.Ch. Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Witaj Robert, Escapada . 61 wybrałem po to aby ulotnic pierwszy silnik spalinowy. Od kilku lat latam elektrykami, głównie akrobaty i 3D i lubię nadmiar mocy. Escapad też ma pewien potencjał do akrobacji. Lata temu wymarzyłem sobie, że mój pierwszy silnik to będzie Saito. Poprostu nie trawię dzwięku małych dwusuwów a Saito b. mi się podoba. Saito robi małe lekkie silniki. Fa 125 do Escapada jest z nadmiarem, ale też dzięki temu będzie nie będzie obciążony. Następnie ten motorek trafi do P-47 Thunderbolt 60 ARF. Miło słyszeć, że kolega w Frenzy'm ma taki zapas P.S. Escapad bez konwesji elektrycznej waży 2700 g (+/- kilka gram). Ważyłem wszystkie części. Pooglądaj filmiki jak Escapademe można fajnie wywyjać W fajnej cenie jest tutaj: http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=9706733 Mój był z Modele MAX w jeszcze lepszej. Jak popytasz w Modele Sklep to może opószczą cenę.
Robert Tomzik Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam, no i wybór padł na Chipmunka http://allegro.pl/show_item.php?item=4874645964 Mam nadziej, że posłuży i długo nim polatam Wiosną napewno model będzie do zobaczenia na lotnisku w Rudnikach koło Częstochowy Pozdrawiam
M.Ch. Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Witaj Robert, gratuluję zakupu. Sprawdziłem instrukcję od niego. Widzę wspólną cechę konstrukcyjną razem z Escapadem i pewnie setkami innych dolnopłatów. Ja w Escapadzie zamierzam wzmocnić te wypustki na krawędzi natarcia skrzydeł. Wypustki wchodzą w otwór w kadłubie (to też wzmocnię). Escapadem mam zamiar trochę poszaleć a przy locie odwróconym skrzydła trzymają się tylko na tych wypustkach i 2 śrubach. Miłego składania i latania.
Rekomendowane odpowiedzi