Rudyant Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witam Jestem tu nowy i mam pytanie w sprawie wyboru helikoptera (poprzednie moje to zabawki które się rozwaliły..) chciałbym zakupić coś małego 200-400 złotych do latania w większości po domu ale na dwór może też jeśli byłaby możliwość podłączenie FPV byłoby super ;-) albo jakiejś małej kamerki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj123 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Poszukaj V977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Splooter Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Lama v3 to spoko śmigłowiec dla początkujących. Ale jako ze słabo się na helikach znam to odsylam do doświadczonych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Żadna Lama, to przeżytek! coś małego 200-400 złotych do latania w większości po domu ale na dwór może też jeśli byłaby możliwość podłączenie FPV byłoby super ;-) albo jakiejś małej kamerki :-) Awykonalne, jedno kłóci się z drugim. Albo małe i do domu lecz nie do fpv albo do fpv ale nie tanie lecz na dwór (bo duże). FPV to można wsadzić raczej do helika klasy 450 w górę ale to pieruńsko trudne latanie i 3-4 razy droższe niż możesz wydać. Między helikami zabawkami a normalnymi modelami jest ogromna luka pieniężna, v911 można mieć za stówę z groszami, najtańsza 450tka + radio z ładowarką to dobre przynajmniej 7-8 stów. Albo się nie baw i kup v911 za grosze, polatasz i w domu i w miarę da się na dworze (i tak idzie zima), tani i nadaje się do nauki. Jak potrzebujesz kręcić filmy to na pewno nie mikro helik a coś z tych większych microquadów w kosztach właśnie takich ile masz do wydania. Popatrz na banggood, tam tego pełno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyzzz Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 ja też bym mógl polecić lame v3 (sam od niej zaczynałem) ale jak kolega już wyżej napisał to przeżytek i ma rację pozatym jest bardzo delikatna na kraksy bo jest dosyć cięzka. jako że pogoda na razie jest taka byle jaka i raczej będziesz cię bawić w domu to kup sobie v911 i do tego dokup 2 aku będziesz praktycznie latał cały czas a jak łapniesz bakcyla to na wiosnę jakąś 450-tkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dla początkujących najlepszy wybór http://rcforever.pl/pol_m_Modele_Helikoptery_Dla-poczatkujacych-820.html dopasuj cenę do możliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Niestety też muszę dołączyć do pytających o helikopter. Niestety, bo nie mam żadnego doświadczenia, a potrzebuje kupić helikopter dla 8 latka (oczywiście pierwszy helikopter i pierwsze latające urządzenie RC tego pilota) Warunkiem jest żeby był ze śmigłem ogonowym (nie coaxial), no i w rozsądnej cenie +/- 200PLN Na allegro wpadły mi w oko: Syma F3; MJX F47; WL Toys 911 Proszę o jakiekolwiek rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Kup WlToys v911, najlepsza dostępność (tanich) części i ten model jest "gumowy" w sensie możesz go obijać o wszystko i nie stanie się z nim nic konkretnego. Przede wszystkim jest prosty w lataniu, daje dużo przyjemności (można poszaleć), 8 latek powinien sobie poradzić. Zbinduje się też z oryginalnym modułem Turnigy 9x (ja tak latałem). Żadnych sym czy mjx'ow bym nie brał z tego powodu, że wltoys jest pewną "zabawką" i nie będziesz musiał się martwić, że coś szybko padnie. Żadnego innego wyboru nie widzę tutaj dla dzieciaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Szybko sprawdziłem, do v911 faktycznie jest najwięcej części. A jak jest w oryginalnym nadajniku z gazem tzn mode ? Da się przełączać, czy są wersje mode 1 i mode 2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 A może mały quadzik z osłonkami na smigła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 A może mały quadzik z osłonkami na smigła?Niestety, młodszy syn nie ma ochoty na modelarstwo - może jakiś przesyt od tych wszystkich modeli w domu ? Gdy zapragnął helikopterka, chcę spełnić życzenie (ale się czasy pozmieniały !!!) A jedynym jego warunkiem był helikopter nie coaxial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Każdy chwali co ma. Ja bym zachwalał Super CP z nadajnikiem Devo7E. Części dostępne i niedrogie. Na początku ciachałby oczywiście serwa (można kupić same trybiki - tata_hubert będzie miał zajęcie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Kupiłem V911, ale jeszcze nie dotarł - zobaczymy przede wszystkim, czy młodemu ta zabawa pasuje i się pomyśli co/czy dalej z helikopterami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Kupiłem V911, ale jeszcze nie dotarł - zobaczymy przede wszystkim, czy młodemu ta zabawa pasuje i się pomyśli co/czy dalej z helikopterami. Jak oceniasz V911? Jak z przestawianiem MODE? Też się zastanawiam nad kupnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja nabyłem v977 i polecam. Znacznie większe możliwości niż v911 części pod dostatkiem i zabawa zbliżona do większych maszyn. Zamawialem z BG i w 2tyg był u mnie Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Od ok. 1,5 roku posiadam FX059. Lata ladnie i stabilnie. Minusem jest zębnik kola atakującego, zużywa sie b. szybko. Z kolei zęby kola wirnika przezywaja 3-4 silniki napedowe! przekladnie Silnika ogonowego trzeba, jak w kazdym heli, oczyszczac z ziemi i zwiru. radio b. dobrej jakosci, intuicyjne w obsludze. Minusem jest miejsce na bataterie, trzeba pokombinowac, aby wsadzic pakiet 1Ah. Zdecydowanie najlepszy czterokanalowiec za 200zl;) czesci dostepne w kazdym wiekszym polskim sklepie. Pisane z komórki, proszę o wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 A no bo kółko mniejsze pracuje przełożenie razy więcej, niż kółko większe. Powinno być diamentowe... Bardzo trwałe są aluminiowe anodowane. Oczywiście dopóki powłoka się nie zetrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi