krzysiek w Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 MAcie jakies patenty na oklejanie czarna folia?? Bo albo nic sie nie przykleja albo sie nagrzewa i kurczy sie....;/ (Nie wiedzacym podpowiem ze czarny kolor sie grzeje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 hmm oklejałem czarną folia i nic takiego nigdy nie zaobserwowałem. Nie wiedzacym podpowiem ze czarny kolor sie grzeje dzięki, dobrze wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 No a ja wlasnie mam taki problem.... Mowa o foli solite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ja też nic nadzwyczajnego w czarnej foli nie zauważyłem poza tym ze na słońcu trochę flaczeje właśnie z racji tego ze czarny kolor pochłania całe widmo światła widzialnego wiec więcej energii niż inne kolory ,ale przy oklejaniu zachowuje sie jak każda inna folia gdyż żelazko nie emituje fali elektromagnetycznych z zakresu światła widzialnego więc nie może powodować innego zachowania się tej foli w porównaniu do każdej innej. Masz pewnie problem z doborem temperatury przy oklejaniu i to by było tyle na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Jestem w trakcie oklejania EXtrima czarnym Solarfilmem Lite i nie mam żadnych problemów. Idzie tak samo jak inne kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Mozę jest jakaś felerna ta folia. Miałem podobna sytuacje z folia purpurowa tez nie chciała sie kleić a biała folia z tej samej firmy była idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.