cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Nie. We wtorek bedzie ostro. I do tego sloneczko 1
janegab Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2015 Piekne -spokojne latanko--super termika-były schody do nieba...
janegab Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2015 Super latanko na Ploszewie ..mialo być 5-6 a niespodzianka..dymało 8-10m/s 1
cZyNo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Janek- Ty to model z połowy pola wyrzucasz? Jestem pod wrażeniem
Jaccy1 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jak bym wczoraj tak położył model w Starych Marzach, to by sam poleciał. A wiało tylko 5-8m/s
janegab Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2015 W dniu 31.01.2015 o 17:22, cZyNo napisał: Janek- Ty to model z połowy pola wyrzucasz? Jestem pod wrażeniem Czekam kiedy przyjedziesz i pokażesz jak sie to robi...chyba że wleziesz w błoto i rów okalajacy krawedz i wystartujesz . Rano jak dojechałem było wszystko zmarzniete i jazda OK w poludnie wyszlo słonko było w + i ledwo wyjechałem a było jeszcze pod górkę.. auto ubłocone po pachy... W dniu 31.01.2015 o 17:34, Jaccy1 napisał: Jak bym wczoraj tak położył model w Starych Marzach, to by sam poleciał. A wiało tylko 5-8m/s Jacku jak nie masz w modelu balastu to nie dziwota ,że Ci ucieka.. 1
janegab Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2015 W dniu 31.01.2015 o 17:46, cZyNo napisał: Ja nie umiem Dzisiaj latałem na Ploszewie na "cypelku" miejcówka- rewelacyjna ..ktos przyciał wyschnietą trawę - całe ogromne pole jest super o 15 wiaterek ucichł i zwinąlem graty.. W dniu 31.01.2015 o 17:44, janegab napisał: Czekam kiedy przyjedziesz i pokażesz jak sie to robi...chyba że wleziesz w błoto i rów okalajacy krawedz i wystartujesz . Rano jak dojechałem było wszystko zmarzniete i jazda OK w poludnie wyszlo słonko było w + i ledwo wyjechałem a było jeszcze pod górkę.. auto ubłocone po pachy... Jacku jak nie masz w modelu balastu to nie dziwota ,że Ci ucieka.. Jacku masz dozo racji o dmuchaniu w Starych Marzy ale tam klif to ostra ściana jak utkniesz sztandarek wskazujacy wiatr taśma po skosie idzie w gorę..podobnie jak na Teresewie - tam urwisko. Natomiast na Płoszewie zbocze sklada się z 2klifów 1-sze najlepsze urwisko nad woda tam super nosi potem dystans ok 100m i 2-gi klif ale łagodny wskazujacy sztandarek -tasma idzie poziomo..ale bardzo dogodne miejsce z dojazdem i pilotowaniem . Start praktykuje z rzuceniem modelu w dół..dolot do 1-szego klifu i tam dopiero rozpoczyna sie latanie ..kazdy klif inny .Trzeba przyjechac popróbować - zobaczyć najprzyjemniej gdy jest sucho -LATO. 1
janegab Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 Wspaniałe niedzielne latanko...wiaterek 7-9m/s . Dzisiaj latanie po "zawodnikowemu" ..nie ma" kumpli " start z klifu a nie z łaki i śmiganie przy krawedzi...skonczyły sie figle . , musze uwazać bo JUREK jezdzi po miejscówkach i jak koledzy pisżą -z krzaków obserwuje latanie.... Trafilem super w ustawieniach i balastowaniu toxik piszczał coraz cieniej ze wzrostem predkości JAK JA TO LUBIĘ... Fotki z krawedzi specjalnie dla JURKA by spal spokojnie 3
janegab Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Opublikowano 7 Lutego 2015 Niespodzianka w sanktuarium "PŁOSZEWO "...miało dymać 6-7 a było 12-18 m/s wiatr szarpanka - balast na fulla.. Mój wiatromierz "kłamie" wskazania o 3m/sek za mało..były porownania ze wskazaniami kolegów z Łodzi ... 1
cZyNo Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Oni maja kiepski wiatromierze. Jak dla mnie to te wiatromierze pokazują troche wiecej niz jest na prawdę A Kierownik sie ciagle zastanawia ile to u Ciebie jest na fula
janegab Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Opublikowano 7 Lutego 2015 Za przyjemnie nie było . wiatr dawał kopniaki mimo balastu były moment ciszy ..pierwsze loty marzły palce w obcietych rekawicach potem sie rozkreciłem ..Kierownik dobrze wie ile włazi rurę + bagnet a Ty jeszcze lepiej...wyjechałem o 11 tej zakonczyłem o 15-..tak dobrze zabrałem te cudowne ogrzewacze by przetestować ale zapomniałem ... były prace porzadkowe na klifie startowisko-przedpole "CZYSTE "
janegab Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Opublikowano 21 Marca 2015 Wiosna na Płoszewie...super latanko.. Na Lubstowie oby dmuchało a kierunek to multum krawędzi....
bubu2 Opublikowano 21 Marca 2015 Opublikowano 21 Marca 2015 Wystarczająco jest sprawdzać rzetelność wskazań wiatromierza podczas jazdy samochodem w dzień bezwietrzny, lub z roweru z prędkościomierzem. Mój, takze zółty wskazuje poprawnie. Łatwo też jest je wyjustować, przy błędnych wskazaniach.
janegab Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Opublikowano 28 Marca 2015 http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X810/lubstow/dzis.html
janegab Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Opublikowano 28 Marca 2015 Miało być latanie a tu cisza.woda TAFLA...kosmetyka klifu..Tu wystarczy by dymało..jest kazdy kierunek..
janegab Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Opublikowano 30 Marca 2015 To była jazda...balasto 2.0 kg...lambada w powietrzu i...na drzewie..nie sztuka było je zciac ale tak by drzewsko waląc się nie przygniotło toxika...MOCNE TE TOXIKI... jutro jeszcze mocniej pizga..to lubię... . 3
Rekomendowane odpowiedzi