cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 klif na Rusku - bedzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zostaw trochę wiatru.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Nie. We wtorek bedzie ostro. I do tego sloneczko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Piekne -spokojne latanko--super termika-były schody do nieba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Super latanko na Ploszewie ..mialo być 5-6 a niespodzianka..dymało 8-10m/s 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Janek- Ty to model z połowy pola wyrzucasz? Jestem pod wrażeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jak bym wczoraj tak położył model w Starych Marzach, to by sam poleciał. A wiało tylko 5-8m/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Janek- Ty to model z połowy pola wyrzucasz? Jestem pod wrażeniem Czekam kiedy przyjedziesz i pokażesz jak sie to robi...chyba że wleziesz w błoto i rów okalajacy krawedz i wystartujesz . Rano jak dojechałem było wszystko zmarzniete i jazda OK w poludnie wyszlo słonko było w + i ledwo wyjechałem a było jeszcze pod górkę.. auto ubłocone po pachy... Jak bym wczoraj tak położył model w Starych Marzach, to by sam poleciał. A wiało tylko 5-8m/s Jacku jak nie masz w modelu balastu to nie dziwota ,że Ci ucieka.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ja nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ja nie umiem Dzisiaj latałem na Ploszewie na "cypelku" miejcówka- rewelacyjna ..ktos przyciał wyschnietą trawę - całe ogromne pole jest super o 15 wiaterek ucichł i zwinąlem graty.. Czekam kiedy przyjedziesz i pokażesz jak sie to robi...chyba że wleziesz w błoto i rów okalajacy krawedz i wystartujesz . Rano jak dojechałem było wszystko zmarzniete i jazda OK w poludnie wyszlo słonko było w + i ledwo wyjechałem a było jeszcze pod górkę.. auto ubłocone po pachy... Jacku jak nie masz w modelu balastu to nie dziwota ,że Ci ucieka.. Jacku masz dozo racji o dmuchaniu w Starych Marzy ale tam klif to ostra ściana jak utkniesz sztandarek wskazujacy wiatr taśma po skosie idzie w gorę..podobnie jak na Teresewie - tam urwisko. Natomiast na Płoszewie zbocze sklada się z 2klifów 1-sze najlepsze urwisko nad woda tam super nosi potem dystans ok 100m i 2-gi klif ale łagodny wskazujacy sztandarek -tasma idzie poziomo..ale bardzo dogodne miejsce z dojazdem i pilotowaniem . Start praktykuje z rzuceniem modelu w dół..dolot do 1-szego klifu i tam dopiero rozpoczyna sie latanie ..kazdy klif inny .Trzeba przyjechac popróbować - zobaczyć najprzyjemniej gdy jest sucho -LATO. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wspaniałe niedzielne latanko...wiaterek 7-9m/s . Dzisiaj latanie po "zawodnikowemu" ..nie ma" kumpli " start z klifu a nie z łaki i śmiganie przy krawedzi...skonczyły sie figle . , musze uwazać bo JUREK jezdzi po miejscówkach i jak koledzy pisżą -z krzaków obserwuje latanie.... Trafilem super w ustawieniach i balastowaniu toxik piszczał coraz cieniej ze wzrostem predkości JAK JA TO LUBIĘ... Fotki z krawedzi specjalnie dla JURKA by spal spokojnie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Niespodzianka w sanktuarium "PŁOSZEWO "...miało dymać 6-7 a było 12-18 m/s wiatr szarpanka - balast na fulla.. Mój wiatromierz "kłamie" wskazania o 3m/sek za mało..były porownania ze wskazaniami kolegów z Łodzi ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Oni maja kiepski wiatromierze. Jak dla mnie to te wiatromierze pokazują troche wiecej niz jest na prawdę A Kierownik sie ciagle zastanawia ile to u Ciebie jest na fula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Za przyjemnie nie było . wiatr dawał kopniaki mimo balastu były moment ciszy ..pierwsze loty marzły palce w obcietych rekawicach potem sie rozkreciłem ..Kierownik dobrze wie ile włazi rurę + bagnet a Ty jeszcze lepiej...wyjechałem o 11 tej zakonczyłem o 15-..tak dobrze zabrałem te cudowne ogrzewacze by przetestować ale zapomniałem ... były prace porzadkowe na klifie startowisko-przedpole "CZYSTE " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Wiosna na Płoszewie...super latanko.. Na Lubstowie oby dmuchało a kierunek to multum krawędzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Wystarczająco jest sprawdzać rzetelność wskazań wiatromierza podczas jazdy samochodem w dzień bezwietrzny, lub z roweru z prędkościomierzem. Mój, takze zółty wskazuje poprawnie. Łatwo też jest je wyjustować, przy błędnych wskazaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Jeszcze 2 fotki z Ploszewa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X810/lubstow/dzis.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Miało być latanie a tu cisza.woda TAFLA...kosmetyka klifu..Tu wystarczy by dymało..jest kazdy kierunek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 To była jazda...balasto 2.0 kg...lambada w powietrzu i...na drzewie..nie sztuka było je zciac ale tak by drzewsko waląc się nie przygniotło toxika...MOCNE TE TOXIKI... jutro jeszcze mocniej pizga..to lubię... . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi