smardze23 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Witam!Posiadam autko Dirt Warrior Sport firmy Carson.Ostatnio ustawiałem twardość zawieszenia i czy jeśli na na jednym wahaczu jest troszeczkę twardziej ustawiony amortyzator od drugiego to wpłynie to na jazdę , sterowność ? Dodam jeszcze , że ta różnica jest niewyczuwalna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 skoro nie wyczówalna to skąd wiesz ze twardszy jeden.Ale tak nie powinno byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smardze23 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Znaczy ja mierzyłem odległość nakrętki od jednej ze śrub mocujących.No i na jednym wahaczu wyszło mi np.6 cm ,a na drugim 6 cm z takim malutkim kawałkiem prawdopodobnie to wina leży po mojej stronie bo źle to mierzę dlatego zapytałem się w razie czego czy ma to jakiś wpływ na sterowność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Mierzysz linijką czy suwmiarką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Poczytaj sobie o tej twardości i od czego ona zależy bo na pewno nie od tego ile tam poskręcasz nakrętkami. Tym regulujesz tylko napięcie sprężyny a amortyzator ma w środku olej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smardze23 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Ja mierzę lnijką. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi