Elkojote Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Witam , zakupiłem kiedyś używane pakiety jeden 3S 1800 mAh Kokam drugi jakiś tam tez 3S i też 1800 . Jak je ładuje z balanserem wszystkie cele ładują się równo ale miałem kiedyś takie zdarzenie , pomimo że pakiet był naładowany po starcie lipo alarm zaczął zaraz piszczeć .Dziś z kolei świeżo naładowany kokam zamontowałem do FunCuba , dwa razy próba na ziemi czy kreci (ciężko go było utrzymać silnik Emax 2815/07 około 400W ,śmigło 11x5,5, regulator Redox 40 A ) . W powietrzu przy zwrocie tak jak bym stracił z nim kontakt , spadł....., zero uszkodzeń nic się nie stało, gdy dotarłem do niego , próba sterów .. wszystko działa full gaz a tu niema ledwo się śmigiełko kręci . Miałem drugi pakiet wcześniej wspomniany i też świeżo naładowany zamontowałem max gaz znowu straszna siła drugi raz też, trzeci po ptokach , śmigło kreci się że tylko .Pakiety na złom ?? Coś z regulatorem ? Jest jakiś sposób żeby sprawdzić czy pakiet wyrabia przy obciążeniu ??
Marcin K. Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Pakiety umarły. Niby w nie wchodzi ale nie maja pojemności. Takie pakiety nadają się do zasilania oświetlenia a nie by na nich latać. Nauczka na przyszłość by nie kupować używanych pakietów
Arni Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Pakiety umarły. Niby w nie wchodzi ale nie maja pojemności. Takie pakiety nadają się do zasilania oświetlenia a nie by na nich latać. Nauczka na przyszłość by nie kupować używanych pakietów Marcin ma całkowitą rację też się kiedyś na takie połasiłem i poszły do utylizacji od tej pory używam tanich ale nowych
Elkojote Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 One latały tylko w modelach szkoleniowych z podkładów pod panele silniki Emax 2822 i tak jak pisałem raz czy dwa razy zaraz po włożeniu alarm się odezwał i to pewnie był sygnał żeby ich nie pchać do FunCuba . Ok wielkie dzięki za diagnozę problemu .
Marcin K. Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 W czym latały to jedno a czym były ładowane to drugie. Bez ballancera ładowane i wylatane do zera aż silnik odetnie na 2.7v na cele i takie efekty... To że teraz są ładowane jak należy to już za późno...
Elkojote Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 A skoro już o pakietach czy do tej mocy silnika wystarczy 20C/30C np. coś takiego http://allegro.pl/lipo-li-po-11-1v-3s-2200mah-20c-30c-turnigy-tanio-i4937631649.html
Marcin K. Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Lipa. Mi 20-30C grzeje się przy 25A z silnika. Twój ma blisko 40A w szczycie...
Rekomendowane odpowiedzi