Elkojote Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Witam , zakupiłem kiedyś używane pakiety jeden 3S 1800 mAh Kokam drugi jakiś tam tez 3S i też 1800 . Jak je ładuje z balanserem wszystkie cele ładują się równo ale miałem kiedyś takie zdarzenie , pomimo że pakiet był naładowany po starcie lipo alarm zaczął zaraz piszczeć .Dziś z kolei świeżo naładowany kokam zamontowałem do FunCuba , dwa razy próba na ziemi czy kreci (ciężko go było utrzymać silnik Emax 2815/07 około 400W ,śmigło 11x5,5, regulator Redox 40 A ) . W powietrzu przy zwrocie tak jak bym stracił z nim kontakt , spadł....., zero uszkodzeń nic się nie stało, gdy dotarłem do niego , próba sterów .. wszystko działa full gaz a tu niema ledwo się śmigiełko kręci . Miałem drugi pakiet wcześniej wspomniany i też świeżo naładowany zamontowałem max gaz znowu straszna siła drugi raz też, trzeci po ptokach , śmigło kreci się że tylko .Pakiety na złom ?? Coś z regulatorem ? Jest jakiś sposób żeby sprawdzić czy pakiet wyrabia przy obciążeniu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Pakiety umarły. Niby w nie wchodzi ale nie maja pojemności. Takie pakiety nadają się do zasilania oświetlenia a nie by na nich latać. Nauczka na przyszłość by nie kupować używanych pakietów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Pakiety umarły. Niby w nie wchodzi ale nie maja pojemności. Takie pakiety nadają się do zasilania oświetlenia a nie by na nich latać. Nauczka na przyszłość by nie kupować używanych pakietów Marcin ma całkowitą rację też się kiedyś na takie połasiłem i poszły do utylizacji od tej pory używam tanich ale nowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 One latały tylko w modelach szkoleniowych z podkładów pod panele silniki Emax 2822 i tak jak pisałem raz czy dwa razy zaraz po włożeniu alarm się odezwał i to pewnie był sygnał żeby ich nie pchać do FunCuba . Ok wielkie dzięki za diagnozę problemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 W czym latały to jedno a czym były ładowane to drugie. Bez ballancera ładowane i wylatane do zera aż silnik odetnie na 2.7v na cele i takie efekty... To że teraz są ładowane jak należy to już za późno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 A skoro już o pakietach czy do tej mocy silnika wystarczy 20C/30C np. coś takiego http://allegro.pl/lipo-li-po-11-1v-3s-2200mah-20c-30c-turnigy-tanio-i4937631649.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Lipa. Mi 20-30C grzeje się przy 25A z silnika. Twój ma blisko 40A w szczycie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi