robertus Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jakby ktoś był zainteresowany to popełniłem taki tutorial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Bardzo fajny poradnik przy paru budowach miałem czesto problem żeby zrobić zaokrągloną część tak aby nic nie pękło, a promień był równy, dzięki Myślę że kolega mogłyby podzielić się jeszcze wieloma patentami na budowę depronowców. Może jakiś pomysł na serię filmików? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dużo zależy od depronu/podkładu. Ten akurat jest to czeski depron bardzo elastyczny i na dobrą sprawę mógłbym zwinąć taką rurkę tylko ugniatając palcami, że dałby się owinąć wokół długopisu. Ale na filmie pokazałem całą ścieżkę wyginania, gdy mam np podkład pod panele, który jest bardziej kruchy. Tu miałem też trudniej bo depron jest pomalowany. Inaczej okleiłbym rurkę taśmą pakowa z zewnątrz do wyschnięcia kleju. Również można oklejać zewnętrzną stronę do zawijania, zabezpiecza to przed pęknięciem kruchsze pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Bomba! Osobiście pokonał mnie kiedyś "biały" podkład pod panele z Casto. Mimo, że wyginany zgodnie z rowkami, podgrzewany i oklejony taśmą pękał. A tu prosze, trochę powałkować, pomóc ręcznie i można o "igłę zawijać" Książę Depronu chyba bardzo pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Książę depronu nie ja wymyśliłem, to taki żarcik z siebie samego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi