Kuba99 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Wybrałem taki akumulator: http://cyber-fly.pl/pl/p/Akumulator-LiPol-1300mAh-3S-20-30C-Turnigy/3137 Zastanawiam sie jaką ładowarkę do 100zl do niego wybrać Może taką?: http://cyber-fly.pl/pl/p/Ladowarka-Redox-LiPo-230V/3730 Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Miałem tą ładowarkę.... najprostsza z najprostszych. Jak już redox to lepsza będzie ta: http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/LADOWARKI-ZASILACZE-I-BALANCERY/REDOX-ALPHA-V2-COMBO.html?producer=3171 cena nie wysoka.. taką mi polecono i takiej używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba99 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Robię pierwszy model, i nienarodzonych wiem kiedy mi sie to znudzi. Miałeś, i co o niej sadzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jak na moje potrzeby wystarcza... Zależało mi na trybie rozładowania czy np. szybkie ładowanie. sam ustawiasz natężenie prądu ładowania itp.nie jest to ładowarka typu podłącz zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba99 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A co myślisz o tej najprostszej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Szkoda kasy. za 150zł kupisz accucel6. obsłuży wszystkie pakiety jakich będziesz używać. pozatym z ballancerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba99 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ok to biore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A co myślisz o tej najprostszej? Jeśli nie masz zamiaru szybkiego rozwoju i wielu różnych pakietów do ładowania oraz nie zależy Ci szczególnie na czasie ładowania, to wystarczy taka najprostrza ładowarka. Tego typu ładowarki 2s/3s ładujące przez balanser można kupić od 20zł. Nie powinno się nimi ładować pakietów o pojemności poniżej 800mAh. Jeśli chodzi o Twój 1300mAh jest jak najbardziej ok. pakiet naładuje w jakieś 1,5 godziny. Największy minus tych ładowarek to brak możliwości ładowania pakietów do przechowywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plucky Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 W modelarski.com masz ta tania o dyche taniej (jezeli szukasz po taniosci) ale ja wzialem redoxa alpha v2 na poczatek. Tania laduje tylko jedym pradem 1A czyli dla pakietow mniejszych niz 1000mAh przekraczasz 1C. Dla wiekszych za to ladujesz dluzej bo nie ustawisz 2A dla np 2000mAh tylko zasuwasz tym 1A. No i nie masz funkcji storage czyli albo zistawuasz pakiety na pusto albo na pelno. No chyba ze bedziesz sie bawil z zarowka od auta zeby recznie rozladowywac do 3,8 na cele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi