mazur Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam. Zawsze kupuję akumulatory 3S1P. Kolega poprosił o zakup pakietu 7,4V. Zakupiłem taki http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__32566__Turnigy_nano_tech_3000mAh_2S2P_20_40C_Lipo_Receiver_Pack_EU_warehouse_.html . Konkretnie to zmówienie było na pakiet o określonych wymiarach, jak największej pojemności, wysokim C i napięciu 7,4V. Nie zastanawiałem się nad "2P". Skupiłem się głownie na wymiarach, pojemności, napięciu oraz C. Przewody zasilające przeoczyłem. Po rozpakowaniu zobaczyłem, że z pakietu wychodzą cztery przewody zasilające z różnymi wtyczkami i dość cienkimi przewodami. Pytanie: Czy bez szkody dla akumulatora przewody zasilające można połączyć w jednej wtyczce XT60. Czy takie połączenie nie będzie kolidowało przy ładowaniu ładowarką z balanserem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Bo to jest pakiet do zasilania odbiorników przez menager zasilania lub BEC . Pisze wyraźnie Lipo Receiver Pack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Bo to jest pakiet do zasilania odbiorników przez menager zasilania lub BEC . Pisze wyraźnie Lipo Receiver Pack Czyli do zasilania silnika samochodowego się nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Nadaje się. Są to wysokoprądowe pakiety (20-40C). Będziesz tylko musiał zmienić wtyki. Kolegom pewnie pomyliło się z pakietami do nadajników (byłby napis LiPoTransmitter Pack. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Nadaje się. Są to wysokoprądowe pakiety (20-40C). Będziesz tylko musiał zmienić wtyki. Kolegom pewnie pomyliło się z pakietami do nadajników (byłby napis LiPoTransmitter Pack. Prąd je OK ale te cienkie przewody...... Poza tym nie ma odpowiedzi czy można połączyć równolegle przewody zasilające i czy nie będie to kolidowało z ładowaniem balanserem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi