mankoot Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 A dziękuję Mistrzu To drugi po dromaderze narysowany przeze mnie od podstaw Różnicowanie jest +/- 35% , przy pochyle lotkami, i dołożeniu kierunku skręca widocznie lepiej, niż na samych lotkach i wysokości. Nie ustawiałem więcej bo na ziemi przy gazie na 50% i wychyleniu kierunku na maxa jeden silnik się zatrzymuje, i trochę miałem stracha że spadnie. Po nabraniu wysokości i wyłączeniu napędu szybuje w miare, jak na takiego klocka. Srodek ciękosci jest gdzieś w okolicy 1/3 skrzydła wyważałem na "czuja". Usterzenie w skali, nic nie powiększałem w stosunku do planu z monografii. Malowanie bedzie, jak znajde czas, i farby. Kadłub kanciaty, ale może troche depronu i szlifowania coś poprawi. Następny lot już po liftingu. Było i tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 idzie powolutku... Pomalowałem Łosia - farba to emolak do kaloryferów + pigment z casto. Pierwsza warstwa schnie. Na budowę poszło : dwa arkusze pianki oklejonej papierem, arkusz depronu na gondole i garb, kawałek styroduru 5cm na kabinki 1m drutu na podwozia, chińskie pałeczki do jedzenia hotglue, poxipol. odbiornik Turnigy Lipo 2200 4 x serwo 9g 2 x budget 2220/10 2 x esc 30 A 2 x smigło 11x4,5 jakieś do koptera L/P 4 x kółka 60mm 1 x kółko 20mm Jak wyschnie, to zważę. Jeszcze oznaczenia, i drugie podejście do latania. Mam nadzieję, że nie ostatnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Całkiem zgrabnie wyszedł Ci ten modelik Zauważyłem, że także latasz na Kukułek, kiedy następne loty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 15 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Od ostatniego lotu niestety nie bylo czasu... Zawisl na nowym miejscu, i mkzejakis fajny weekend sie jeszcze trafi Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 BOMBOWY ten model , ladny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Witam. Od jakiegoś czasu myślę nad budową łosia z depronu, niestety z mojej strony w grę wchodzi tylko rysowanie planów ręcznie. Niestety na to przy małym synku brak czasu i możliwości zaadoptowania pokoju na biuro projektowe. Można prosić o jakieś plany? Latacie na kukułek w Sosnowcu? Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Zalezy jakia wielkość Cię interesuje,na outerzone jest jeden plan łosia okolo 1700mm ale zawsze można pomniejszyć, jeśli typowo pod depron to planik w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi