mankoot Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2015 A dziękuję Mistrzu To drugi po dromaderze narysowany przeze mnie od podstaw Różnicowanie jest +/- 35% , przy pochyle lotkami, i dołożeniu kierunku skręca widocznie lepiej, niż na samych lotkach i wysokości. Nie ustawiałem więcej bo na ziemi przy gazie na 50% i wychyleniu kierunku na maxa jeden silnik się zatrzymuje, i trochę miałem stracha że spadnie. Po nabraniu wysokości i wyłączeniu napędu szybuje w miare, jak na takiego klocka. Srodek ciękosci jest gdzieś w okolicy 1/3 skrzydła wyważałem na "czuja". Usterzenie w skali, nic nie powiększałem w stosunku do planu z monografii. Malowanie bedzie, jak znajde czas, i farby. Kadłub kanciaty, ale może troche depronu i szlifowania coś poprawi. Następny lot już po liftingu. Było i tak :
mankoot Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Opublikowano 21 Maja 2015 idzie powolutku... Pomalowałem Łosia - farba to emolak do kaloryferów + pigment z casto. Pierwsza warstwa schnie. Na budowę poszło : dwa arkusze pianki oklejonej papierem, arkusz depronu na gondole i garb, kawałek styroduru 5cm na kabinki 1m drutu na podwozia, chińskie pałeczki do jedzenia hotglue, poxipol. odbiornik Turnigy Lipo 2200 4 x serwo 9g 2 x budget 2220/10 2 x esc 30 A 2 x smigło 11x4,5 jakieś do koptera L/P 4 x kółka 60mm 1 x kółko 20mm Jak wyschnie, to zważę. Jeszcze oznaczenia, i drugie podejście do latania. Mam nadzieję, że nie ostatnie 1
AndyCopter Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Całkiem zgrabnie wyszedł Ci ten modelik Zauważyłem, że także latasz na Kukułek, kiedy następne loty ?
mankoot Opublikowano 15 Października 2015 Autor Opublikowano 15 Października 2015 Od ostatniego lotu niestety nie bylo czasu... Zawisl na nowym miejscu, i mkzejakis fajny weekend sie jeszcze trafi Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka
miro-er1 Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 BOMBOWY ten model , ladny
Toudi Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 Witam. Od jakiegoś czasu myślę nad budową łosia z depronu, niestety z mojej strony w grę wchodzi tylko rysowanie planów ręcznie. Niestety na to przy małym synku brak czasu i możliwości zaadoptowania pokoju na biuro projektowe. Można prosić o jakieś plany? Latacie na kukułek w Sosnowcu? Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
model Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zalezy jakia wielkość Cię interesuje,na outerzone jest jeden plan łosia okolo 1700mm ale zawsze można pomniejszyć, jeśli typowo pod depron to planik w sam raz.
Rekomendowane odpowiedzi