dimmus Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Waga faktycznie przyzwoita. Powinien fajnie latać. Są w pasmanteriach (co prawda nie we wszystkich) rzepy z klejem . Kiedyś kupowałem w modelarskich, ale wychodzi kilka razy drożej. Warto przez całą długość kadłuba na warstwie poziomej, po obu stronach nakleić wąskie paski taśmy zbrojnej, tak żeby były z 3 włukna z taśmy - niewiele waży, a znacznie wzmacnia konstrukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mobrus Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Firmowe kleje w rzepach u mnie się nie sprawdzają. Zawsze zamiast rzepa rwie się klej. Muszę robić upgrade czymś konkretniejszym w zależności od podłoża. A co do wzmocnienia to wolę jednak przestrzenny układ z węgla. Dla mnie inżyniera (budowlanego co prawda) to nie ma jak kratownica Popatrzę na foty kolegów i coś zmontuję w wolny wieczór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Kratownica oczywiście musi być, ale oklejanie z obu stron na prawdę sporo usztywnia konstrukcję. Piankę najpierw trzeba posmarować uhu, bo inaczej tak jak piszesz, rzep się odkleja. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mobrus Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Przejrzałem forum i internety, mam zamysł jak okratować samolota, ale nie znalazłem sprawdzonych konstrukcji na wzmocnienie dzioba. Oczywiście sam coś wymyślę jeśli trzeba, ale jeśli macie szanowni koledzy jakieś zdjęcia, to będę zobowiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Weź ściągnij manual do jakiejś halówki z rc Factory i zrób tak samo Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mobrus Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Dzięki za pomysł. Obejrzałem kilka modeli i znalazłem, że Slick jest opisany łopatologicznie do bólu jeśli chodzi o zazbrojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 6 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 W sklepie napolskimniebie widziałem taką klawą, cieniutką folię termoklejącą, czesc Jerzy napisz na marek@napolskimniebie.pl - wyslę Ci próbkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Dłubie swojego zlina i mam takie trochę przykre uczucie że mało co tu do siebie pasuje jak sie ma wersję z cienkiego depronu, otwory w kadłubie są pod inne grubości, wzmocnienia węglowe też, teraz wziąłem do ręki mocowanie silnika i zamiast to kleić do mojej wydmuszki wystrugałem metodą druku 3D (ABS) coś takiego (waga 2g): O przesunięciach wzoru to już nawet nie wspomnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Do halówki na mocowanie silnika idealnie nadają się karty do bankomatów itp. A wklejam taśmą klejącą zbrojoną, takie plastikowe szybko pęknie, a latanie na hali to dość urazowy sport Tak to wygląda w mojej halówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 moj model jest 3mm depronu, jak przycialem ten krzyzyk to tej wielkosci to nic nie zostalo nawet na srubki, ten plasticzek jest z ABS i powiem szczerze zaskoczyla mnie jego wytrzymalosc... zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 To przycinasz szerzej w miejscu mocowania silnika, a same ramienia potem robisz węższe. Każdy sposób jest dobry jak działa. Z kartą jest łatwo nawet na hali na szybko wyrzeźbić jak pęknie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 no dobra jak zrobić zawiasy lotek i innych ruchomych powierzchni, zbrojona tasma od zewnątrz? dyskietkowy pasek w środek grubości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 W halówce to z uhu. Krawędzie ścinasz na 45st obydwu powierzchni, delikatnie kładziesz Uuu na krawędź, jak wyschnie można przypruszyć talkiem. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi