toofast Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Warto zmieniac 35 na 2,4 uzywajac modul wymienny (250zl frsky z odbiornikiem)? Czy lepiej kupic nowke 2,4 ? Mam hiteca kilkunastoletniego Oryginalny odbiornik (tylko jeden) i kwarce nigdy nie wymieniane. Jedyne co przeszkadza to dlugasna antena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (...). Jedyne co przeszkadza to dlugasna antena Jeśli to ma być jedyny powód a pozatym wszystko gra i Ci wystarcza to nie ma sensu ani kupować modułu ani drugiej aparatury. 35mHz to dobre systemy o często większym i pewniejszym zasięgu niż nowe 2,4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pytam przyszlosciowo, staram sie nie kupowac nic na zapas Wszystko dziala pieknie, ale calosc ma juz kilkanascie lat (!) a odbiornik (na kwarcu) przetrwal kilkadziesiat solidnych kretow i kilka wilgotnych nocy w polu kukurydzy. Zasiegu rzeczywiscie nigdy nie stracilem - choc czesto latalem na progu widocznosci. Jedyne co mnie martwi to to ze kiedys moze odejsc do krainy wiecznych lowow i wtedy jesli w ogole gdzies zdobede odbiornik qpcm i zestaw kwarcy to taki zakup moze okazac sie nie oplacalny - za ta cene mam 2 odbiorniki i modul 2,4 a do tego jakis maly pakiecik 365zl + przesylka + kwarce ~ ponad 400zl za sam odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Znasz to powiedzenie: lepsze jest wrogiem dobrego? Jeśli nie planujesz zmiany systemu to szukaj używanych i powinno wyjść dużo taniej, trafiają się nieraz całkiem fajne oferty, nierzadko od tych co przesiedli się na 2,4 Jak napisał wyżej Przemek, systemy 2,4 wcale nie są bez wad choć pewno prędzej czy później i tak się na niego przesiądziesz , choćby dla telemetrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 To radio jest 4-kanałowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 7 kanalow ale tylko 6 proporcjonalnych, ostatni typu on/off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jak pisali przedmówcy: jeżeli obecne radio Ci w zupełności wystarcza to nie warto. Zmianę bym robił tylko wtedy jak 6 kan juz przestanie Ci wystarczać. Wtedy będziesz mógł np wziąć juz taki tableto-nadajnik jak najnowsze Turnigy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 A jesli juz zdecyduje sie na 2,4 to lepiej brac sam modul czy nowy nadajnik ? Taniej wyjdzie modul ale jak padnie mi pozniej cos w leciwym nadajniku to bedzie kolejny wydatek - nowy nadajnik. A modul trzeba bedzie "opchnąć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 A jesli juz zdecyduje sie na 2,4 to lepiej brac sam modul czy nowy nadajnik ? Taniej wyjdzie modul ale jak padnie mi pozniej cos w leciwym nadajniku to bedzie kolejny wydatek - nowy nadajnik. A modul trzeba bedzie "opchnąć". Starszy sprzęt jest z reguły bardziej wytrzymały. A nawet jeśli coś mu się stanie, to przełożysz moduł do nowszego nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi