diabolo Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 A moge zapytac czy w tym roku bedzie klub i w jakich miastach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 W Koczargach na pewno, już o to zadbam. W Rzeszowie też się spodziewam, ale ty przecież z Rzeszowa to wiesz lepiej. W Lipowie i Łodzi, jak będą chętni, też myślę że zorganizują i klub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Jak wszystko dobrze pójdzie to dwóch chętnych na klub z Łodzi będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Rowniez goraco polecam klase klub Sam tez zaczynalem od tej klasy. Pozwala na poznanie atmosfery zawodow, zapoznania sie z tym o co w ogole w tym wszystkim chodzi i posmakowania rywalizacji a to wciaga Wciaga na tyle ze latanie zaczyna miec glebszy sens i samo latanie wokol nosa na lotnisku przestaje wystarczac. Zaczyna sie trenowac aby moc innym pokazac ze robi sie postepy a z czasem zaczyna uzyskiwac lepsze wyniki na zawodach. Latanie samemu dla siebie tez jest piekne ale poddac sie ocenie sedziow i skonfrontowac swoje umiejetnosci z innymi zawodnikami to juz zaczyna byc ekscytujace, adrenalina rosnie etc. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 do klubu licencja nie jest wymagana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Nie, do klubu nie wymagana jest licencja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Jeśli chodzi o startowanie w f1A ... To samo mi mówi mój instruktor który jest naprawdę dobry w tej klasie (Grzegorz Data morze ktoś kojarzy ) nie chwaląc się miałem być w w tym roku w kadrze ale nie miałem modeli i zagapiłem parę spraw i się nie udało Ale mnie ciągnie do elektryków a jeszcze bardziej do akrobacji Chyba mnie na mówiliście na F3a club tylko ze u mnie bardzo słabo z kasą, może poszukam sponsorów mam jak na razie parę zwycięstw to może na drobne sumy się zgodzą A jaki model polecacie do f3a na początek? Nie mogę znaleźć nic konkretnego http://www.modelmotor.pl/katana-ep-102cm.html co o nim myślicie? Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 nie wiem jak małymi modelami sie lata w klubie ale wydaje mi sie ze metrowka to troszke za mało (odległość od sędziów) niech wypowiedzą sie znający temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Patryk, jeśli tylko Ci się to podoba to trzymaj się chłopie swobodnych, a na MŚ z całą pewnością pojedziesz, masz jeszcze 3 lata kariery juniorskiej, nie zmarnuj tego. W F3 zawsze zdążysz się pobawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Patryk, jeśli tylko Ci się to podoba to trzymaj się chłopie swobodnych, a na MŚ z całą pewnością pojedziesz, masz jeszcze 3 lata kariery juniorskiej, nie zmarnuj tego. W F3 zawsze zdążysz się pobawić. Bardzo madre slowa i porada. Podpisuje sie pod tym obiema rekoma i nogami. I Patryku jedna wazna sprawa: nie wyobrazaj sobie ze np F3A czy tez jakakolwiek inna kategoria jest czyms lepszym od np F1A. Tak nie jest i tylko niemadrzy zakompleksieni ludzie tak opowiadaja. Wszystkie kategorie sa rownie wartosciowe i rozni ludzie lubia rozne. Jest to normalne. Ja bawie sie w F3A, bardzo milo wspominam F1A ale dla mnie najlepsza kategoria Swiata jest..........F2C wyscig na uwiezi. Ale nie wmawiam nikomu ze F2C jest najlepsza kategoria i wszyscy to powinni zrozumiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 F1A będę startował .. ale małymi kroczami do f3a Po prostu dla mnie rc jest dla mnie żywsze niż swobodnie latające ale 1 najbardziej mi się podoba w F1A ze kondycje na tym można zrobić sobie niezłą To jak z tym modelem do F3A? I jaki lepszy napę spalina czy elektryk? Pozdrawiam O.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Elektryki są łatwiejsze, lecz póki co droższe w eksploatacji (ładowarki, akumulatorki, balancery itp) no i cięższe przy porównywalnej mocy, a spalina jest dla mnie kwintesencją modelarstwa. Nie lubię samolotów na baterie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Dziękuje a jeśli chodzi o model to może być ten co dałem do niego link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Sorry nie moja kategoria więc się nie wypowiadam, ale jest jedna stara i niezmienna prawda w modelarstwie - większe modele lepiej latają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Gdybym dzisiaj wchodzil w klub to wzialbym w ciemno taki model bo bardzo dobry: http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopexd.asp?id=48669 I tylko elektryki! ladowarki sa juz bardzo tanie, bateria do takiego modelu to 25-30 euro i wystarczy lekko na ponad 100 lotow- i wyjdzie duzo taniej niz spalina. Elektryki sa dzisiaj juz tansze niz spalina a waga praktycznie ta sama. Chcialbym latac spalinami bo zauracza mnie zawsze dzwiek czterosuwowej Yamady ale.... wychodzi bardzo drogo, paliwo, serwis, co jakis czas male i kosztowne klopoty. W elektryku pstryk i lecisz. Caly czas na lotnisku poswiecam na trening i poprawianie bledow ew korekte regulacji itp. a zapomnialem juz o takich rzeczach jak regulacja silnika, zagladanie do niego czy cos tam jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Fajny Tylko trochę drogi i nie z polski A są jakieś fajne modele w Polsce i tak do max 700 zł? (chodzi mi o kit) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 W Polsce??? moze cos znajdziesz ja sprawdzilem przed chwilka modelesklep i lipa nie ma nic ciekawego w tej cenie. Hobbyking http://www.hobbyking.co.uk/hobbyking/store/__26558__HobbyKing_Airoso_F3A_Electric_Aerobatic_Pattern_Ship_1576mm_ARF_.html http://www.hobbyking.co.uk/hobbyking/store/__53906__HobbyKing_8482_Ionos_F3A_Pattern_Plane_Balsa_1500mm_ARF_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Patryk, jesteś z okolic bochni to lataj F1A, masz Pana Grześka, Adrian możliwe, że też coś pomoże Zrob model, naucz się latać na haku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Wiem Adrian i tak mi dużo już pomaga Ja jeżdżę na zawody F1A ale mimo wszystko ciągnie mnie do f3a Nie rzucam swobodnie latających tylko dodatkowa chce spróbować w f3A Kupuje teraz model F1A ale według mnie to jest trochę nudne bo tylko się holuje krąży i tyle potem modela lata sam ale przynajmniej Można zrobić niezłą kondycję To nie próbować teraz F3A? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Od rana tu nie zaglądałem a tu się tyle dzieje.Patryk model o który się pytasz, Katana EP to model zupełnie do innego latania niż F3A. Jeśli masz chęci wystartować w klasie, to naprawdę wystarczy dowolny model o choć minimalnych możliwościach akrobacyjnych. Na pierwszych zawodach dopiero zobaczysz o co w tym chodzi. Pisze tak bo zakładam że nie masz bezpośredniego kontaktu z modelarzami od akrobacji RC. Czy latasz? A możee zupełnie jeszcze nie latałeś na radio. Powiedz choć trochę o swoim doświadczeniu RC. Bez takiej wiedzy trudno coś doradzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi