diabolo Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 A moge zapytac czy w tym roku bedzie klub i w jakich miastach ?
Jarkow Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 W Koczargach na pewno, już o to zadbam. W Rzeszowie też się spodziewam, ale ty przecież z Rzeszowa to wiesz lepiej. W Lipowie i Łodzi, jak będą chętni, też myślę że zorganizują i klub.
Adam_S Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Jak wszystko dobrze pójdzie to dwóch chętnych na klub z Łodzi będzie
przytek Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Rowniez goraco polecam klase klub Sam tez zaczynalem od tej klasy. Pozwala na poznanie atmosfery zawodow, zapoznania sie z tym o co w ogole w tym wszystkim chodzi i posmakowania rywalizacji a to wciaga Wciaga na tyle ze latanie zaczyna miec glebszy sens i samo latanie wokol nosa na lotnisku przestaje wystarczac. Zaczyna sie trenowac aby moc innym pokazac ze robi sie postepy a z czasem zaczyna uzyskiwac lepsze wyniki na zawodach. Latanie samemu dla siebie tez jest piekne ale poddac sie ocenie sedziow i skonfrontowac swoje umiejetnosci z innymi zawodnikami to juz zaczyna byc ekscytujace, adrenalina rosnie etc. Polecam
Jarkow Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Nie, do klubu nie wymagana jest licencja.
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 Jeśli chodzi o startowanie w f1A ... To samo mi mówi mój instruktor który jest naprawdę dobry w tej klasie (Grzegorz Data morze ktoś kojarzy ) nie chwaląc się miałem być w w tym roku w kadrze ale nie miałem modeli i zagapiłem parę spraw i się nie udało Ale mnie ciągnie do elektryków a jeszcze bardziej do akrobacji Chyba mnie na mówiliście na F3a club tylko ze u mnie bardzo słabo z kasą, może poszukam sponsorów mam jak na razie parę zwycięstw to może na drobne sumy się zgodzą A jaki model polecacie do f3a na początek? Nie mogę znaleźć nic konkretnego http://www.modelmotor.pl/katana-ep-102cm.html co o nim myślicie? Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie
diabolo Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 nie wiem jak małymi modelami sie lata w klubie ale wydaje mi sie ze metrowka to troszke za mało (odległość od sędziów) niech wypowiedzą sie znający temat
Paweł Prauss Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Patryk, jeśli tylko Ci się to podoba to trzymaj się chłopie swobodnych, a na MŚ z całą pewnością pojedziesz, masz jeszcze 3 lata kariery juniorskiej, nie zmarnuj tego. W F3 zawsze zdążysz się pobawić.
przytek Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Patryk, jeśli tylko Ci się to podoba to trzymaj się chłopie swobodnych, a na MŚ z całą pewnością pojedziesz, masz jeszcze 3 lata kariery juniorskiej, nie zmarnuj tego. W F3 zawsze zdążysz się pobawić. Bardzo madre slowa i porada. Podpisuje sie pod tym obiema rekoma i nogami. I Patryku jedna wazna sprawa: nie wyobrazaj sobie ze np F3A czy tez jakakolwiek inna kategoria jest czyms lepszym od np F1A. Tak nie jest i tylko niemadrzy zakompleksieni ludzie tak opowiadaja. Wszystkie kategorie sa rownie wartosciowe i rozni ludzie lubia rozne. Jest to normalne. Ja bawie sie w F3A, bardzo milo wspominam F1A ale dla mnie najlepsza kategoria Swiata jest..........F2C wyscig na uwiezi. Ale nie wmawiam nikomu ze F2C jest najlepsza kategoria i wszyscy to powinni zrozumiec
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 F1A będę startował .. ale małymi kroczami do f3a Po prostu dla mnie rc jest dla mnie żywsze niż swobodnie latające ale 1 najbardziej mi się podoba w F1A ze kondycje na tym można zrobić sobie niezłą To jak z tym modelem do F3A? I jaki lepszy napę spalina czy elektryk? Pozdrawiam O.P
Paweł Prauss Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Elektryki są łatwiejsze, lecz póki co droższe w eksploatacji (ładowarki, akumulatorki, balancery itp) no i cięższe przy porównywalnej mocy, a spalina jest dla mnie kwintesencją modelarstwa. Nie lubię samolotów na baterie 1
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 Dziękuje a jeśli chodzi o model to może być ten co dałem do niego link?
Paweł Prauss Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Sorry nie moja kategoria więc się nie wypowiadam, ale jest jedna stara i niezmienna prawda w modelarstwie - większe modele lepiej latają.
przytek Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Gdybym dzisiaj wchodzil w klub to wzialbym w ciemno taki model bo bardzo dobry: http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopexd.asp?id=48669 I tylko elektryki! ladowarki sa juz bardzo tanie, bateria do takiego modelu to 25-30 euro i wystarczy lekko na ponad 100 lotow- i wyjdzie duzo taniej niz spalina. Elektryki sa dzisiaj juz tansze niz spalina a waga praktycznie ta sama. Chcialbym latac spalinami bo zauracza mnie zawsze dzwiek czterosuwowej Yamady ale.... wychodzi bardzo drogo, paliwo, serwis, co jakis czas male i kosztowne klopoty. W elektryku pstryk i lecisz. Caly czas na lotnisku poswiecam na trening i poprawianie bledow ew korekte regulacji itp. a zapomnialem juz o takich rzeczach jak regulacja silnika, zagladanie do niego czy cos tam jeszcze...
o.patrykmodelarz Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 Fajny Tylko trochę drogi i nie z polski A są jakieś fajne modele w Polsce i tak do max 700 zł? (chodzi mi o kit) Pozdrawiam
przytek Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 W Polsce??? moze cos znajdziesz ja sprawdzilem przed chwilka modelesklep i lipa nie ma nic ciekawego w tej cenie. Hobbyking http://www.hobbyking.co.uk/hobbyking/store/__26558__HobbyKing_Airoso_F3A_Electric_Aerobatic_Pattern_Ship_1576mm_ARF_.html http://www.hobbyking.co.uk/hobbyking/store/__53906__HobbyKing_8482_Ionos_F3A_Pattern_Plane_Balsa_1500mm_ARF_.html
Michau Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Patryk, jesteś z okolic bochni to lataj F1A, masz Pana Grześka, Adrian możliwe, że też coś pomoże Zrob model, naucz się latać na haku
o.patrykmodelarz Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 Wiem Adrian i tak mi dużo już pomaga Ja jeżdżę na zawody F1A ale mimo wszystko ciągnie mnie do f3a Nie rzucam swobodnie latających tylko dodatkowa chce spróbować w f3A Kupuje teraz model F1A ale według mnie to jest trochę nudne bo tylko się holuje krąży i tyle potem modela lata sam ale przynajmniej Można zrobić niezłą kondycję To nie próbować teraz F3A? Pozdrawiam
Jarkow Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Od rana tu nie zaglądałem a tu się tyle dzieje.Patryk model o który się pytasz, Katana EP to model zupełnie do innego latania niż F3A. Jeśli masz chęci wystartować w klasie, to naprawdę wystarczy dowolny model o choć minimalnych możliwościach akrobacyjnych. Na pierwszych zawodach dopiero zobaczysz o co w tym chodzi. Pisze tak bo zakładam że nie masz bezpośredniego kontaktu z modelarzami od akrobacji RC. Czy latasz? A możee zupełnie jeszcze nie latałeś na radio. Powiedz choć trochę o swoim doświadczeniu RC. Bez takiej wiedzy trudno coś doradzać.
Rekomendowane odpowiedzi